Основни фактора при избора на завеси за баня

Когато декорирате банята , трябва да обърнете внимание на много детайли. От стила на плочките до правилния подбор на аксесоари , преминавайки през някои красиви елементи, за да се възползвате от това.

 

Завесите са естествената алтернатива на параваните, когато искате да спестите пари, време или гъвкавост. Те се адаптират както към душове , така и към вани и въпреки че може да изглежда, че изборът им не е много важен, истината е, че те са елемент на голямо присъствие в банята и следователно не могат да бъдат избирани леко.

Материалът на завесата е първият фактор, който трябва да се вземе предвид.

Пластмасови завеси

Те са най-честите и икономични, позволявайки много оригинални и разнообразни дизайни, тъй като техният пластмасов състав не представлява производствени ограничения, което го прави идеалната завеса за временни домове .

Неговото напълно водоустойчиво покритие издържа по-добре на влага и триене, запазвайки оригиналния си добър външен вид за по-дълго време. Те имат по -твърда драперия и по-малко тактилен външен вид, но вършат чудесна работа като физическа бариера пред водата.

Текстилни завеси

Смята се за по- елегантен тип завеса поради покритието от плат и лекото му падане. Техният текстилен състав ги прави особено деликатни и благоприятни за разпространението на бактерии, ако не се вентилират и не се оставят да изсъхнат правилно, въпреки че индустрията е постигнала голям напредък в хидроизолацията им.

Обикновени завеси

Семпли, без суетене, обикновено в бяло или полупрозрачни, обикновените завеси , независимо дали са от пластмаса или плат, се опитват да останат незабелязани, за да фокусират декорацията върху останалата част от банята.

Готови завеси

В този случай става въпрос за завеси , които изискват определена работа на подготовка от различни материи, независимо дали са марля, памук и волани или дантела. Те обикновено изпълняват по-скоро декоративна цел и са идеални за ретро бани или за украса на свободностоящи вани , които изпълняват функцията на душ и следователно се нуждаят от защита срещу пръски.