Има живот след ремонта, благодарение на Кърти чисти извозва

Как да почистите и какви продукти да използвате за премахване на упорити петна? Това са само малка част от нещата, въпросите, които всеки собственик на жилище си задава, когато ремонтът с Кърти чисти извозва тепърва е завършил. Какви стъпки трябва да спазвате и как да организирате дома си, вижте в следващите редове.

Стъпки преди ремонта

Ремонтът ви дава шанс за ново начало, стъпка, която може да донесе много промени в живота ви. Независимо от причините за него, сега е моментът да се занимавате с това, което обичате. И така, време е да превърнете обикновеното жилище в любимото си място – дом.

1. Решението за ремонт

Не започвайте нещо кардинално, докато не се уверите, че имате всичко необходимо: финансов ресурс, време и работна ръка. Ако ще правите промяна, направете го правилно! Колкото и малък да е ремонтът, той пак включва прах, мръсотия и след това почистване. По-добре е да направите всичко от самото начало и да сте сигурни, че през следващите години ще се отървете от притесненията за ремонт.

2. Организирайте се

Преди да дойде строителят, защитете вашите мебели и вещи. Не забравяйте, че прахът прониква и в най-скритите места. Опаковайте, съхранявайте или се изнесете от дома си. Съхранявайте ги на място, където знаете, че ще бъдат в безопасност от целия прах и бъркотия, които ще възникнат. Почистването, след ремонт отнема време и доста усилия, не искате да затруднявате излишно работата си.

Мебелите, които не се изнасят лесно, покрийте добре. Ако не сменяте паркета, уверете се, че сте покрили добре съществуващия.

3. Общувайте

Много е важно да сте наясно, какво искате от самото начало и да разберете какво включват желаните промени. Не искате неприятни изненади.

Ремонтът изисква двойно усилие

Самият ремонт и след това цялостният процес на почистване след строителя и обзавеждане на дома според вашите желания.

Какво трябва да направите, след като Кърти чисти извозва приключи с ремонта?

1. Отворете широко прозорците

Имайте предвид, че ще трябва да проветрявате доста често, докато се отървете от праха и миризмата, останали от ремонта.

2. Оборудвайте се с всички необходими аксесоари

Независимо, дали строителят си е свършил работата докрай или не, пак ще има малки детайли, които ще се нуждаят от вашата намеса.

Ще ви трябва прахосмукачка, шпакловка и шкурка в случай на петна или следи от варовик, боя, цимент и др., кофа за изцеждане, моп, микрофибърни кърпи, хартиени кърпи, гъби и почистващи препарати, в зависимост от това, колко почистване трябва да направите.

3. Изхвърлете отломките

Ако строителят не се е справил с отломките от ремонта, ваша отговорност е да почистите, след боядисването.

Отломките се събират в чували, мястото и начинът на съхранение на чувалите с остатъците от ремонта се определя от всяка санитарна фирма. За да имате точна информация, свържете се с фирмата, която събира боклука във вашия район.

4. Почистете с прахосмукачка първоначално натрупания груб прах

След като отстраните остатъците, почистете с прахосмукачка останалия груб прах. Ако го пометете или избършете с кърпа или моп, само ще вдигнете още повече прах и ще надраскате повърхностите.

5. Започнете почистването от горе на долу

Така няма да се налага постоянно да чистите. Ако почистите, където можете, възможно е отново да почистите едва почистена повърхност. Започва се с полилеите, тавана, прозорците, стените, плочките и след това паркета.

Организирайте по стаи, но започнете от горе на долу

6. Отстранете петна, следи, почистете повърхностите с помощта на професионални почистващи инструменти и препарати.

Не се паникьосвайте, нормално е. Прахът в резултат на реновирането може да се задържи известно време.

7. Върнете мебелите и всичко на място

Това е идеалното време за реорганизация и сортиране на всичките ви неща.

8. Къщата е готова за живеене.

Източник на съвети:КЪРТИ.COM