Ето и ефективно почистване на отпадъци от апартамент след ремонт

Ремонтът приключи, но е рано да се отпуснете. Красиви нови тапети, стилни стенни плочки и чисти свежи тавани са скрити под пластове прах. И ако се вгледате внимателно, може да намерите още петна от мръсотия, мазилка, грунд или монтажна пяна.

Какво да правим с всичко това? Как и с какво може да почистите апартамента след ремонт, откъде да започнете и как да премахнете мръсотията, без да повредите новото покритие? Потърсете всички отговори в нашата статия.

Поетапен работен план

Почистване след ремонт тук една от тайните на професионалното почистване е, че за всеки вид работа има технологична карта - ясен план стъпка по стъпка. Именно той помага за по-добро, по-бързо и по-евтино почистване на отпадъци от апартамент. Определена последователност трябва да се използва и при почистване на апартамента със собствените ви ръце, след ремонт. Състои се от следните стъпки:

Подготовка за почистване, планиране на работа;

Събиране и извозване на строителни отпадъци;

Почистване на прах от всякакви повърхности;

Мокро почистване и измиване на повърхности, които го изискват;

Отстраняване на специфични петна;

Полиране на огледала, стъкла;

Почистване и подреждане на мебели, килими, пердета.

Може да искате да се отклоните от препоръчителната последователност. Това ще усложни работата, но почистването и ще бъде направено далеч по-лесно. Единственото правило, което не трябва да се нарушава: първо почистване на отпадъци от апартамент, после почистване на прах, след това измиване на повърхности. На пръв поглед изглежда, че прахът се отстранява по-лесно с влажна кърпа, но всъщност ще се превърне само в петна. След това е много трудно да се отървете от тях.

Съвет! Започнете цялата работа от горната част на стаята, като преминете от тавана към стените и по-нататък към пода.

Отърваваме се от боклука и ненужните неща

И така, вие сте напълно готови. Как да започнете да почиствате апартамента, след ремонт? Разбира се, с "разчистване на територията". Какво може да намерите в наскоро реновираните стаи:

Инструмент за работа. Съберете, избършете с кърпа, потопена в сапунена вода и поставете на мястото й (в килера или гаража).

Останки от строителни материали. Сортирайте ги. Решете, какво може и трябва да се запази и какво е по-добре да изхвърлите или дадете на някого. Изпратете необходимите материали за съхранение, сложете ненужните на купчина. Те ще станат първият боклук.

Едри строителни отпадъци. Тухлена и бетонна битка, подрязване на плочки, ламинат, пластмасови и метални профили - всичко това трябва да се събере в големи торби. Големи парчета гипсокартон, дъски, фазер, линолеум са по-удобни за подреждане. Такива отпадъци не могат да се изхвърлят в контейнери за боклук (предвидена е глоба за това). Те трябва да бъдат отнесени директно на сметище. Тук от полза ще са ви връзките с екипи от фирма извозва.соm. Така обемистите боклуци не пречат на почистването, съхранявайте ги на изхода или, ако е възможно, веднага ги изнесете на улицата.

Дребни строителни и битови отпадъци - парчета картон, хартия, тиксо и др. Съберете всичко в чували и го изхвърлете.

Съвет! Преди всичко се отървете от опасния боклук. Това са остатъци от стъклена вата, кутии за боя, остатъци от разтворители, антисептици, импрегнации. Веднага ги изнесете от апартамента или ги опаковайте плътно в чували. Така, че да не е нужно да вдишвате вредни изпарения.

Повече за наемането на услуги вижте на: https://www.xn--80adasbd8b.com този адрес.