Критерии за най-добрата селекция кола аларма

Купете най-добрите автомобилни аларми, стотици предложените модели, изборът е много трудно. Какво трябва да се обърне внимание? Опитайте се да разберете разнообразието от термини, които са пълни с брошури.

Принципът на валидирането - вида, определя валидността на достъпа до вътрешността на превозното средство в алармата. се използва в най-модерните модели, в допълнение към радио команди от ключодържател, когато собственик на тагове за радиочестотна идентификация, за да проверите или да зададете PIN код, като използвате оригиналните ключове на автомобили.
Вид на радио комуникационен протокол. В момента защитени от интелектуалната (използване kodgrabberov) засяга единствено интерактивен код напукване, докато остарели аларма работа да получи само една команда от предавателя и не поиска удостоверяване. Ключодържател площ 433 MHz от висока честота региона на системата 868 MHz и 2,4 GHz, така че общата kodgrabbery безполезен физически постепенно заменя чрез промяна на честотата и ширината на областта.
Подкрепа за телематика. Съвременните производители на системи за сигурност предлага на своите клиенти пълен набор от услуги способности местоположението на превозното средство за проследяване на GSM мрежи и използване сателитна geopositioning. Способността да се контролира състоянието на тревога на всяко място, където има покритие на мрежата, както и извличане на информация от него, елиминира основният недостатък на аларми - ограничен кръг от директна комуникация с ключодържател.

старт Remote двигател. има достатъчно популярен вариант, но голям брой ограничения: невъзможността, дистанционното управление, за да стартирате е радио зона (се елиминира по този въпрос в телематични алармите), изключително ниска ефективност в дизеловите превозни средства (на празен ход дизелов двигател много бавно загрява).


подкрепена Наличност / Вид. Да се ​​изисква от цената на редица аларми с ниска текущото местоположение в мрежата на сигнала базови станции (LBS) и за сателитните системи за намаляване на допълнителен модул връзка
да се осигури подкрепа на интеграцията VCAN (LIN) -shinu необходими първите сложни системи за сигурност, където аналогова връзка е трудно или невъзможно (например, когато активирането на централната персонала на замъка, без защита преди пробуждане и единица за превключване на платката). В случай, че се изисква клиент функционалност аналогични съединения могат да бъдат постигнати квалифициран монтажник ще се избегне. По този начин, надплатената сума не винаги е оправдано от наличието на цифров интерфейс.
Броят на защитни ленти (или, с други думи, броят на възможните причини за задействане на аларма). В допълнение към стандартния набор на "отворени врати / капак на двигателя / зареждане на запалване тежък удар" за съвременна аларма трябва да бъде минимум наличие на датчик за наклон / ролка са, се изпълнява от повдигателната за уведомяване или влекача.