Как да започнем ключарски бизнес (част2)

Как да започнем ключарски бизнес (част2).
6. Намерете място. Можете да работите от вкъщи, или да наемете офис. Вашият офис трябва да има достатъчно място за съхранение на оборудване и компютър за обработка на фактуриране, маркетинг и финанси.
7. Вземете си превозно средство. Ванът е добър избор за превозване на оборудванете и вдъхва доверие. Постарайте се да сложите живописни и интересни банери и стикери които да са запомнящи. Уверете се, че вашият телефонен номер е поставен на видно място.
8. Решете дали да наемат служители. Ако бизнесът се разрасне и нямате достатъчно време, може да се наложи да назначите допълнително kluchari или автоключар, да покрива късните и нощните смени. Търсете служители с опит. Можете също така да изберете да наемете офис мениджър и диспечери. Трето лице диспечерски център е друг вариант за приемане на повиквания.
9. Определяне на цените и финансов план. Тъй като ключарското оборудване може да бъде доста скъпо, включете бюджета за покупка, и не забравяйте да се включите общите разходи при определянето на цените.
10.Мрежа с местните собственици на бизнес, както и други ключари. Присъединете се към групи като „ключар Пловдив“. Обмяната на опит е много важна. Винаги има какво ново да научите, поддържането на контакти с ваши колеги ще ви гарантира предлагането на по качествени ключарски услуги.
11. Рекламирайте бизнеса си. Една малка обява в жълтите страници или локалната директория е от съществено значение, тъй като хората често ще се търсят вас, когато те се намират в извънредна ситуация, и са се заключели вън от собственото си жилище или автомобил. Уверете се, че в списъка на Google maps, Mapquest и други онлайн директории. Поставете реклами в местни и онлайн вестници. Разбира се раздаването на флаери и най – различни листовки винаги върши много добра работа. Те трябва да са добра направени, да има вашите координати за връзка, услугите които предлагате и техните цени.