Грижа за матрака

Правилната грижа по матрака може да е гарант за дълъг срок на експлоатация и здравословна среда на живот. За да бъде направено това, трябва да се започне от момента на неговата инсталация.

Уверете се, че вашият нов матрак е поставен правилно в дома и върху скелето на леглото. Неправилният монтаж може да увреди дори качеството на съня. Ако решите да се транспортира и инсталиране на ново място, потърсете специалисти от магазина, където е закупен матрака. Така ще избегнете бъдещи проблеми.

При първоначално инсталиране на матраци в дома се уверете, че сте се запознали с цялостния инструктаж на борса мим за матрак. Вниманието и грижата, с които подхождате говорят много за прецизността и допринасят качеството на матрака.

Използвайте защитна подложка за по-добро качество. Изберете миещ се матрак, ако искате задължително да си спестите пресните петна и в бъдеще полепи, налепи или акари.

Оставете помещенията свободно да се проветряват. Това позволява на матрака също да диша. В случай, че новия матрак nani, отделя специфична миризма, оставете и основата открита и с добра вентилация в продължение на няколко часа. Чистата глътка свеж въздух трябва да свърши работа в първоначалните проветрения на материята.

Не забравяйте да използвате надеждна рамка и високо качество на леглото. Ако това е спалня, се уверете, че вашата конструкция има силната подкрепа в центъра, който ще попречи на матрака да се увреди, да хлътне или да изживее живота си преждевременно.

За почистване горните пластове на матраците използвайте сухи химикали за отстраняване на петна. Прахосмукачка също е препоръчителен метод на почистване. В случай, че сте решили ръчно да почистите, използвайте мек сапун със студена вода и нанесете с лека ръка.

Противно на общоприетото схващане, не е незаконно да премахнете етикета на матрака, но информацията върху него може да ви служи като средство за идентификация, в случай, че се налага да използвате магнифлекс гаранционен иск.

Не позволявайте на децата да скачат на новия набор матраци. Подобно третиране може да нанесе щети на вътрешната конструкция на леглото си.

Следвайте инструкциите на производителя ted и не забравяйте да спазвате всички специални указания от вашия производител за най-добрият метод и грижи на матрака.