Защо цените на онлайн магазините се подбиват от не компетентни

Маркетинговите агенции на пазара са много. Някои от тях правят сложен маркетинг, някои са просто добри рекламни фирми, а някой специализират в индивидуални услуги, всъщност е уеб-студио или SEO-фирма. По-добре е предварително да се определят дългосрочните цели на Вашия маркетинг, как те да се постигнат с конкретен изпълнител.

И в този ред на мисли е хубаво да сме насяно: Защо цените на онлайн магазините се подбиват от не компетентни?

1. Създаване на проект за изработка на онлайн магазин, без никакви подробности

Много пъти се случва така, че получавате „шапка“ с обещания, а крайният резултат е кръгла нула. Това се дължи на не познанията на някои некомпетентни „специалисти“, които в стемежа си да ви грабнат като клиент умеят само да дават празни обещания.

Важното тук е да изисквате план за разработване на онлайн бизнесът ви.

Когато искате да продавате услуги поотделно - SEO, маркетинг на съдържание, SMM, каквото и да е, обещавайки да изпълните плана си за продажби, стартирайте. Разговорът трябва да започне от самите основи на вашия бизнес, иначе това са просто бързи пари, които не предполагат по-нататъшно развитие.

Вече на етапа на запознаване специалистите трябва да обсъдят въпросите за продажби като цяло, да проучат проблемните точки на бизнеса, да се формулират структурата за промоция на продукт или услуга.

За да направите това, трябва да знаете уникалното си предложение за продажба, целевата аудитория, сегментите и т.н. Важно е да се определят силата и слабостите на вашия продукт, както и конкурентната среда.

Ако няма анализи преди работа, няма смисъл да се залавяте с разработчика.

Защо цените на онлайн магазините се подбиват от не компетентни

2. Готови за работа

Всеки бизнес, традиционно е територия на риск, но маркетингът е изчислен случай, когато истинският експерт винаги знае какво може и какво не може да направи. Измамените очаквания водят до разочарование. За да избегнете това, проучете какви са последващите стъпки в изкарване на електронният ви магазин на първи места в търсачките.

3. "Повече клиенти"

Една безскрупулна агенция няма да се поколебае да работи с всички свои клиенти едновременно. В крайна сметка, някой прави нещо, бюджетите се въртят, уебсайтовете са изтеглени, и защо всичко това е необходимо и до къде ще доведе - никой не се интересува. Вие "увеличавате броя на клиентите", докато редовно прехвърляте пари."

Веднага щом плащането спре, „маркетингът“ и вниманието на „специалистите“ се прехвърлят към друг клиент.

В резултат на това прекарвате време и пари в една неефективна рекламна кампания. Тя може да донесе продажби, но след приключване на работата всичко ще замре.

Защо цените на онлайн магазините се подбиват от не компетентни

4. "Огромни" гаранции и отстъпки

Огромните отстъпки и стопроцентова гаранция в областта на промоцията са недопустими!

Невъзможно е да се каже предварително точно колко продажби ще имате, какви позиции ще има сайтът, без да проучвате предишната ситуация, статистиката и пазарния анализ.

Достойните търговци не дават гаранции за минимално кратки срокове. Това е немислимо и недопустимо. Ако имате дългосрочни проекти за реализиране с дадената фирма по изработка на уеб сайт, може да очаквате плавно отстъпки и подплатена гаранция, но помнете, за всичко е необходимо време!

Когато вече сте насяно с тези няколко често срещани практики на некомпетентните, сами ще може да си отговорите и на въпроса: Защо цените на онлайн магазините се подбиват от не компетентни!

На всички в това начинание пожелаваме успех в избора на екип за изработка на сайт!