Демонтаж и преместване на обзавеждане

На всеки, поне един път в живота му се налага да се мести, почиства основно след ремонт или да се нанася в ново жилище. Във всеки от тези случай, както и при получен апартамент от наследство се налага старателно почистване. Тогава едно от нещата, които първо трябва да се направят е изнасяне на всички стари мебели и демонтаж. Това може да стане с помощта на фирма по преместване на обзавеждане Свиленград.

 

Известно е, че неправилно изпълнената на демонтаж на апартамента значително увеличава разходите за ремонт. Как да демонтираме правилно и на какво да обърнете внимание при извършване на работа от наета бригада?

Започнете с демонтаж на:

Прозорците се демонтират през топлия сезон, когато материалите, поради температурната разлика са минимални. В случай на спешни демонтажни работи в апартамента през зимата с отопление, е необходимо да се изгради защитен екран отвън къщата. Тази процедура няма да позволи да попадне много топлина в стаята. По време на демонтирането на прозорец във висока сграда е желателно да се свърже рамката на прозореца към стабилен обект или към стената, за да се осигури защита и рамката да не падне.

Вратите често се демонтирани поради замяна с по-стабилна версия, така че е важно внимателно да се справяте с врата, защото, ако се разглоби е малко вероятно да послужи като надеждна основа за нов прозорец. След безразсъдно демонтиране е необходимо да се укрепи изграждането на новата кутия.

Този вид работа е по-добре да се възложи опитни професионалисти, тъй като ако сами го извършвате може да използвате аматьорски инструмент за демонтаж на прозорци и врати, но преградната стена се отстранява с помощта на професионален инструмент. В допълнение, професионалистът ще може да изчисли носещата конструкция и да определи коя част от стената може да бъде премахната, без да се повредят носещите конструкции.

В някои отделни случаи може да се наложи и дезинфекция. Това са ситуации, когато се нанасяте в жилище обитавано от покойник, чиято смърт е настъпила в обекта. Тогава са задължителни мерки по дезинфекция и демонтаж на мебели, врати, прозорци и пр.

Обърнете внимание на старателната грижа и мерките за сигурността и здравето, на които внимание обръщат екипите на фирми по преместване и демонтаж на обзавеждане.