Кой трябва да оптимизира съдържанието: SEO оптимизатори или copywriters

Оптимизация за търсачки (SEO) и маркетинг съдържание са много пресечни точки, те са тясно преплетени, но все още остават отделни дисциплини. Нека да обсъдим този въпрос и да решим кой в крайна сметка трябва да се занимава с оптимизиране на съдържанието.

 

Има ли общи точки за контакт между copywriting и SEO?

За много години работа и мониторинг на успешни компании за дигитален маркетинг, понякога се налага да се справи с майстори на всички сделки. И можем спокойно да кажем, че търсенето на толкова "универсален войник" не е надежден модел за формиране на висока производителност и онлайн маркетингова кампания: http://www.extremeseo.net.

Между умения, необходими за професионален копирайтър и способностите, необходими за специалист по SEO, ако не и по-бездънна яма, съществува най-малко една голяма разлика.

Оптимизацията в страниците е основната част от цялостния процес на оптимизация, т.е. работата със съдържанието е част от работата на SEO. Но това означава ли, че SEO ще бъде най-добрият специалист за оптимизиране на съдържание? Или съдържанието трябва да бъде оптимизирано от copywriter и, ако е така, до каква степен? Ще се опитаме да отговорим на тези въпроси.

Технически аспекти на SEO оптимизиращото съдържание срещу творчеството

SEO - това е повече от изкуството за постигане на топ позиции в търсачката. В действителност, голяма част от това, което включва реално SEO, няма нищо общо с изкуството или изобретателността като цяло. Основната част от работата на SEO специалист е анализът и корекцията на проблемите в архитектурата на уеб ресурса.

Първата стъпка за насърчаване на сайта (и писането на всеки файл) е формирането на семантично ядро, семантичната ориентация, която има пряко въздействие върху оптимизиране на ресурсите и запълване със съдържание. С помощта на специални услуги, определени заявки, които ще описват съдържанието на сайта, а след това отпадат неуместно и групират и разпределят чрез страниците на ресурса. Когато създавате семантично ядро в своята структура трябва да включваме всички думи на страницата въз основа на синоними - например общи запитвания, както и тясна, с ниска честота, асоциативни ключови думи, а понякога дори думи, напечатани с правописни грешки.

След като събирате семантичното ядро за конкретно съдържание, трябва да групирате заявките.

Текстът има логическа структура и ключовите думи не са хаотично разпръснати. Необходимо е да се изолират основните групи от семантичното ядро и въз основа на това да се оформят заглавия и абзаци. Основното правило тук е, че най-висока гъстота на възникване на ключови думи трябва да се наблюдава в първите 50 думи на текста, както и главния ключ в URL адреса и заглавието на страницата.

Екипът на eXtremeSEO ще направи всичко за добарат оптимиация на сайта ви.