Какво е къртене на бетон

Въпросът, който вълнува всеки: Какво е къртене на бетон?

Разбира се, има две много различни дефиниции за раздробяване на бетон. Ако се интересувате от определението, с което широката общественост е най-позната — видими щети, върху излят материал, то тук ще се опитаме да споменем някои дефиниции по тази публикация. В този раздел ще се съсредоточим, върху къртенето на бетон, което екип кърти.com извършва всеки ден.

Кратка дефиниция на къртенето на бетон

Къртенето на бетон е процесът на изчистване на изсъхнал бетон от стените на барабаните за смесителни камиони, силозите за съхранение на цимент и централните миксери на компанията. Това е невероятно нишова оферта — предлага се, само от шепа компании в цялата страна. Кърти чисти извозва Софияе на вашите услуги!

Как работи къртенето на бетон:

По време на срещите за къртене на бетон, обучени екипи, въоръжени с ЛПС, като вентилатори, каски и предпазни очила, ще влязат физически в барабани за камиони с готова смес, централни миксери и циментови силози. Веднъж вътре, те използват ръчни ударни чукове, за да отчупят изсъхналия материал - и след това да го изведат безопасно навън. Крайният резултат е флотилия от барабани, силози и миксери, които са без излишен материал, почистени от запушвания и готови за всякакви бетонови и строителни проекти, които предстоят.

Защо раздробяването на бетон е важно:

Прекомерното натрупване може да забави въртенето на барабана, да го извади от равновесие или да доведе до пълни повреди, които спират работата на компанията. И това може силно да удари крайния резултат. Не забравяйте, че всяко изливане на бетон води до изоставяне на малко материал. Що се отнася до циментовите силози, наличието на обучени професионалисти, които се отърват от натрупания материал, помага на циментовите компании да разчитат на потока и работата им да върви напред, както трябва.

Бетонотрошачите в такива екип поддържат графици, които са различни от тези на средния работник.

Няколко неща, които трябва да знаете за къртенето на бетон

Раздробяването на бетон е невероятно опасна работа.

Както споменахме по-горе, няма да намерите много компании, които раздробяват бетон. Това отчасти се дължи на свързаните рискове за безопасността. Летящи отломки, затворени пространства и опасения за качеството на въздуха са само някои от проблемите, с които се сблъскват такива екипи. Поради тези причини (и много други) никога не трябва да позволявате на необучени хора да поеме такава работа. Раздробяването на бетон трябва да се остави на обучени и лицензирани екипи.

Много машини за къртене на бетон не са лицензирани да вършат работата: Препоръчва се да се търсят само специализирани екипи за къртене на бетон с необходимите лицензи, застраховка и обучение.

В заключение:

Къртенето на бетон е отговорен процес, който изисква квалифицирани работници. Извършването на подобен род услуги с фирма, която не разполага с тези неща, може да постави изпълнението на всяко задание в трудна ситуация. Така се рискува, както ценните превозни средства да се повредят по време на процеса, така и някой да се нарани на място.

За професионално отношение, търсете на адрес: https://xn--h1adsi2b.com. Фирмата е Кърти чисти извозва София.