Топ известни забележителности в Дубай

Ако се чувствате емоционално и материално изтощени, то време е да пренаредите. Това може да стане с почивка, но не каква да е. Научете повече за почивка в дубай.

В западния свят, това е може би най-известният от седемте емирства в рамките на Арабския полуостров. Това е страна и град, известни със своята изложба на пищен богатство. Неговите търговски квартали лесно съперничат на тези от Париж, Милано и Бевърли Хилс. И въпреки, че Дубай е един богат народ в рамките на Близкия изток, неговото богатство не произтича от нефт или природен газ, които представляват по-малко от 6% от нейната икономика. Ресурсите в Дубай идват от недвижими имоти, строителство и използването на големия град като център за глобален бизнес.

Дубай е особено толерантни към западната култура и други религии, което позволява храмове на всички вероизповедания, включително християнството, индуизма, будизма да намират място на този къс земя.

При посещение в Дубай, има редица обекти, които човек трябва да види. Тук са само някои от тях.

Burj Al Arab – обяснимо е защо, това се приема за най-емблематичната сграда в Дубай. Сградата достига 1050 фута височина и е втората по височина сграда в света, която се използва единствено като хотел. Тя е следвана от абсолютната кулата Rose, също в Дубай, която възлиза на 1090 фута. Сградата Burj Al Arab се намира на остров в Дубай, който е известен и като най-необичайната част за своята форма, която целенасочено прилича на платно на лодката. Цените започват от 1000 $ на нощувка. Научете и за престои и нощувки в atlantis dubai.

В центъра на Дубай се намира най-големият МОЛ. Това е най-големият търговски център в света. Дори американецът има възможност да каже, че това е неговата сбъдната мечта. Съществуват още много други молове, които осигуряват по-голяма площ на пространството. Центърът мол на Дубай е смятан за най-голям не само заради размерите си, но и защото в него се съхраняват най-много магазини или 1,200 на брой, за да бъдем точни. Volume е друг търговския център, който е приблизително със същия размер като West Edmonton Mall. Той е най-големия мол в Северна Америка. Когато Dubai Mall отвори врати в края на 2008 г., шестстотин търговци на дребно стартират своята работа, което го прави най-големия мол в откриването на цялата история на търговията. Молът разполага с един аквариум с най-голямо гледане панел в света, както ледена пързалка с олимпийски размери.

Екскурзия до дубай има с какво да развълнува и най-хладнокръвния посетител. Няма как да не станете очаровани, изумени и с усещане за преклонение и пред Burj Dubai. Повече може да научите от оферти за дубай.

Става дума за първата в света сграда с най-висока и свободно стояща, изкуствена структура в света. Такава е била разположена в Близкия изток и може да се сравни само с Голямата пирамида в Гиза, въпреки, че я задминава с 1311 пъти. Общата стойност на проекта възлиза някъде $ 4,10 милиарда, което си е една прилична цена в сравнение с цената на изкуствени острови в Дубай, отделена за тяхното създаване. Сградата достига 2,684 фута височина в най-издадената си в небесата част.

Palm Jumeirah - това е първата от трите палмови образа на изкуствено създадени острови в Дубай. Палмовата форма на острова е създадена върху 40 мили от крайбрежната ивица. Това на практика удвоява дължината на бреговата линия на Дубай. Изграждането на острова започва през юни на 2001 г., като първите жители се заселват и приключва през 2006 г. Островът е създаден от седем милиона тона пясък и скала. Проекта е ръководен от холандска фирма. Разходите за създаването на острова възлизат на $ 12.3 милиарда, но това не включва поддръжка и консумативи. Достатъчно е да се каже, че в момента е най-големият изкуствен остров в света и скоро ще бъдат препълнени с луксозни хотели в дубай и курорти.