Къде да прекарате екзотична екскурзия – защо не Халкидики

Търсите очарователно, романтично и с нотки авантюризъм приключение, което да ви отведе в топла, слънчева и екзотична страна. При това удоволствието да не струва прекалено скъпо. Сега е момента да се потопите в магията и очарованието, които предлага южната ни съседка Гърция.

Навряно знаете за Халкидики, виждали сте снимки или брошури лазурните му води, скалисти брегове, красивите плажове, отрупани с много екзотични, растителни видове. И, за да бъде по-емблематично вашето изживяване предлагаме ви отблизо да научите повече за посещенията на това място:

Разположение на Халкидики – полуостровът е в северната част на Гърция. Халкидики, представлява известен туристически курорт. Той е леснодостъпен, а пътят му от Солун не е дълъг. Нарежда се като втори по големина град в топла Гърция, а благодарение на мащабите, на които се простира курорта се превръща в атрактивна дестинация за посетители от цял свят.

Почивка на Халкидики ще гарантира дълги романтични вечери на брега до морето и истинско докосване до невероятните местности и многото исторически обекти.

Как да стигнем до Халкидики – организирането на почивка до тази екзотична и недалечна точка в Гърция може да стане, чрез туристически агенции или индивидуално.

С какво впечатлява Халкидики, Гърция – формата на Халкидики напомня за три пръста, сочещи към Егейско море или известни още като тризъбеца на Посейдон. Тези три полуострова се наричат ​​ Атон, Касандра и Ситония. Полуостровът Халкидики е истински рай, надарен от природата с пленителни заливи, скалисти носове, плажове с кристални води и златист пясък. В околностите на Халкидики има борови гори с уникално чиста картина. Ситония и Касандра приветстват туристите с очарователна красота и в тях има множество развити туристически съоръжения. Касандра е идеален за нощни партита по оживените плажове. Ситония е идеално място за любителите на природа и тишина. В източната част има разположена монашеската общност на Атон, Света Гора. Посещението на Атон е строго регламентирано. Така, ако сте се запътили натам, трябва да знаете, че мъжете трябва да поискат разрешение посещение шест месеца по-рано, а жените нямат право да влизат изобщо. Халкидики има и много интересни села с изключителна красота и най-добрите плажове в цяла Гърция. Всеки от тях се слави с кристални води и чисто бял пясък.

За наемане или покупка на имот в Гърция, може да научите и на адрес: http://halkidikigreece.estate/index.php/bg/properties/for-sell