Хотелите в Благоевград

Едно красиво градче е сгушено в полите на Рила планина и всички хотели в Благоевград са облагодетелствани от доброто местоположение на града.

Разположен е в югозападните поли на планина Рила, по протежението на р. Струма и само на 100 км южно от София. Градът е известен областен център и известен още като студенстки град. В него работят два от най-големите университети в страната – Американски университет и Югозападен университет.

Хотелите в Благоевград са подходящи за туристи и гости на града, които искат да посетят някои от отличните спа-центрове. Някои от три звездните хотели Благоевград предлагат удобства  и комфорт за туристи, като собствени спа центрове, фитнес зали, вечерни шоу програми.
Ресторантите и традиционните механи, разположени в центъра на града, се на съвсем кратко разстояние от който и да е от хотелите в Благоевград. След като са опитали невероятно вкусните традиционни български ястия, гостите на хотелите в Благоевград могат да се насладят на нощния живот в града. Динамичен и изпълнен с  весели емоции, шумни купони и партита, стилни клубове и дискотеки.

Съвременните перфектни условия предлагани от хотелите Благоевград, съчетани с уникално красивата природа на Рила планина – това е градът, в който има за всеки по нещо. В града има много възможности за забавление и приятно изживяване по време на престоя ви в него. Ценителите на културните мероприятия могат да се възползват от множество възможности да посетят постановки и представления в театъра, операта, много различни изложби и семинари, историческия музей  и други.

Част от хотелите в Благоевград, разположени в центъра дават възможност за красива панорамна гледка, от която може да видите и старинния квартал Вароша. Направете си незабравима разходка сред възрожденските къщи на квартала, и ще усетите възрожденския дух България. Това е кварталът събрал в себе малки галерии на художници и музиканти, творящи за себе си и оставащи следи в сърцето на Благоевград.
След разходката си в старинния квартал, и ако не бързате да си починете в някой от хотелите в Благоевград, то може да посетите историческия музей, където ще ви посрещнат гостоприемно и с увлекателни истории ще ви въведат в историята и развитието на града.

За неуморните любители на природата, персоналът в хотели Благоевград ще ви даде инструкции как да стигнете до парк Бачиново и да се разходите по живописната алея, извиваща се по река Бистрица. В края й ще стигнете до изкуствено езеро в което плават лодки лебеди, а покрай него ви очакват кипри кафенета, където да се освежите и полюбувате на уникалната природа.