Дюселдорф и още нещо

Информация за Дюселдорф

Един от най-красивите градове в Германия, Дюселдорф радва всеки един свой посетител. Модерен, с много на брой културни забележителности, атрактивни места за посещение, поддържана растителност, със сигурност ще ви плени още първия път, когато го видите. Спокойствието и чара на този град ще ви зареди със страхотна енергия и дори да се уморите от културните обиколки, има много паркове, в които може да си отдъхнете от разходката. Старият град е едно от местата, които най-лесно разкрива миналото на града, както и много от местните и не само произведения на изкуството.

Разположението на града прави температурите благоприятни през цялата година. Ако сте запазили вашите самолетни билети онлайн през лятото се подгответе за дълги разходки, тъй като времето тогава е слънчево и много приятно. Зимата от своя страна ви предлага една качествена почивка и по-изгодни полети до Дюселдорф.

Летище

Летище Дюселдорф(Flughafen Düsseldorf) е разположено на 9 км. северно от сърцето на града. Само на 70километра от летището се намира град Дортмунд до който извършва редовни полети от София, авиокомпания Уиз еър.

Какво може да видите в Дюселдорф.

Някои от интересните музеи, които си заслужава да посетите са Музеят The Ernst Schneider Foundation - Schloss Jägerhof, в който ще разберете интересни факти, свързани с порцелана и сребърните прибори от 18-ти век. Музея на театъра(Dumont-Lindemann) съхранява в себе си много архиви и експонати, свързани с историята на театъра, а музеят на филмите(Düsseldorf Film Museum) ще ви разкрие една експозиция, свързана с миналото на киното. Друг интересен музей е музеят на керамиката(Hetjens Museum), който събира в себе си керамика от различни части на света.

В Стария град освен всички красиви постройки ще откриете и средновековната църква „Св. Ламбертус”(St. Lambertus). В близост се намира историческият площад Burgplatz- динамичен и често пълен с много туристи и местни, заради различните магазини и заведения. А ако искате да се насладите на бароков стил, посетете замъка Бенрат (Schloss Benrath - Benrath Palace), някогашна лятна резиденция на крал Теодор, разположен в южната част на Дюселдорф.

Една страхотна гледка към града отвисоко ви предлага телевизионната кула на Дюселдорф(Rheinturm). Подарете си несравнима екскурзия в този елегантен и стилно исторически град.