Миксер, пасатор или блендер – как да избера, история и факти

Съвсем не е погрешно да се каже блендера, за този непознат уред известен още като пасатор или домакински робот. Днес, в действителност, почти всички от нас го притежават, но мнозина не знаят възможностите и функциите. Много често в използван и като погрешен начин или експлоатиран до минимум. Често се получава като подарък за добре дошли по повод на брак, както често е един от уредите, включени в традиционният списък за избор на подарък. И колкото по-често присъства там и в домовете ни, толкова и често бива захвърлян в някои шкаф в кухнята, неизползван и прашен. В случай, че с нуждаете т съвет, ето един: Как да организирате преместване на мебели.

 

И също така, ако е вярно, че имаме много и купи непотребни неща, то сега е момента да организирате тяхното преместване, изхвърляне и почистване.

Ако трябва да давате указания на място, където се продават блендера, какво ще кажете? Кое ли е най-подходящото? И ако не разполагате с него и искате да си купите един, колко и как да изберете. Следователно ползата от водач, който обяснява всичко около този удобен уред с хиляда лица, му дава възможност да направи себе си полезен в къщата!

Какво е блендер

Съществуват много неща, които могат да направят миксера, в зависимост от модел, а може да има и редица аксесоари. Както се е случило за всички уреди, включително блендер, трябва да се каже, че първоначално те са били доста елементарни. Това става през далечната 1922 г., когато Стивън Поплавски и неговата компанията създава първия миксер. Десетина години по-късно, той влезе в играта на пазара и бързо отмества предишни модели на миксера. Той извършва промени, превръщайки го в блендер. Продуктът, получил първият патент като пасатор и това го пуска на пазара в партньорство с Фред Уоринг.

Изпълнителят поставя смесителя за 25 хиляди долара и за инвестиционни цели, а само две години, след като той се отдели от Fred Osius и създава нов дизайн на нов модел. През 1937 г. той основава Miracle миксер, преименуван година по-късно "Blender". Това е един уред, който можете да го намерите на пазара на цена от по-малко от 29 долара. В " Blender " бързо се се превръща в домакински уред обичан от домакини, но не само. Д-р Джонас Солк използва блендера, за научни цели.

Разберете още как да изберем гардероб.

В годините непосредствено след края на Втората световна война, миксерът е потвърден като най-продавания продукт и дори от изобретението си до 1954 г. записва един милион продадени единици. С течение на годините, претърпя други промени и мери сили и с други технология. Всичко това до наши дни, когато стана популярен с безброй модели и марки.