Как да изберем лаптоп

Отивате до магазина за нов лаптоп, а сред много модели може направо да се изгубите. Разходите не са фактор, но намирането на подходящо устройство, което може да се побере във всеки бюджет си е голяма привилегия. Тъй като трябва да се определят предпочитанията и да се разбере по какви качества и функции да избирате. Нека да видим, над какво трябва да се помисли, за да бъде полезен и ефективен.

 

Ноутбукът е като визитната картичка. Красив модел може да бъде по-малко технологичен, но да изглежда впечатляващо в някоя настройка по него да радват окото на собственика. Обикновено, обаче, на дизайна се дава далеч по-малко внимание, отколкото на техническите спецификации поради много разбираеми причини, в това число батерия за лаптоп.

Купувачът иска да получи максималния капацитет с минимална инвестиция. Така че често наличните модели са изработени от пластмаса, имат впечатляващо тегло и скромен финал.

Тялото изглежда грандиозно утилитарно с матово покритие. Въпреки това, деликатният финал е лесно да се надраска и губи своят гланц. В допълнение, на допир отпечатъци от пръсти лесно се появяват на повърхността. Това не е проблем само за повърхности с гланц и металик.

Модели на лаптопи по-високи ценови категории обикновено парадират с Unibody-корпуси. Те са с монолитен и сгъваем дизайн, който отрича от потребителя някакъв шанс за ъпгрейд или ремонт. Корпусът на преносимия компютър обикновено се състоят от алуминий или неговата сплав. Например, Lenovo е активно развива своята линия от преносими компютри от въглерод. Той е много издръжлив, но в същото време от лек материал.

През последните години активно се развива класа трансформатори. Това е модел, който може лесно да се преобразува от лаптоп или таблет, за да се вземе междинно състояние. Предимството на този модел е, че той има сензорен екран и по-гъвкав механизъм, който помага да се намери удобна позиция в бележника според текущата задача. Подобни устройства вече е възможно да се срещна при по-голямата част от производителите. Такива предлагат достатъчно възможности, наред с цените на тези устройства в сравнение с конвенционалните модели. Вижте повече и за цените на ремонт.