Приказка без край

И, ако си мислим, че пътуването, наречено Интернет няма какво да ни предложи, тогава оставаме приятно изненадани от новите измерения, които то ни предоставя. Защото всичко, което е свързано с глобалната мрежа е толкова добре познато в своята непредсказуемост, че вече не ни правят впечатление новите модели устройства, които се появяват на пазара за високотехнологични джаджи. Въпреки това, сякаш всяко ново нещо е доста добре позабравено старо, доколкото все още си спомняме първите апарати, които можеха да бъдат свързани към Интернет.

 

Компютрите бяха началото на този напредък, като именно на техните характеристики се базират и най-новите модели устройства, които са всичко друго, но не и еднотипни. Такива бяха лаптопите, а сега –смартфони и таблети. За първите времето сякаш тече неумолимо, предвид изместването им от по-нови и функционални джаджи. Все пак, не може да се каже, че лаптопите са напълно пренебрегнати, но хората искат модели, които са едновременно функционални и мобилни. В днешните забързани времена, като че ли хората нямат прекалено време, за да обръщат внимание на по-маловажни, според тях, неща. Ето защо, появата на по-малки, функционални и атрактивни устройства може само да ни радва. Те са всичко, което някога сме си мечтали:перфектните спътници, по време на път; имат достатъчно добри мултимедийни характеристики; цената им не е много висока, като това зависи, преди всичко от модела и неговите функции; но най-важното си остава тяхната компактност.

Всички бяха впечатлени от лансирането на първите мобилни компютри, а след това и от МР3 плейърите, което беше посрещнато с огромен интерес от всички потребители.

Сега на дневен ред са устройства, от типа на смартфони и таблети, като само въпрос на време е лансирането на нови, още по-качествени и многофункционални продукти. Изглежда, сякаш сме се наситили на новите „стари” устройства, но въпреки това продължаваме да се интересуваме от техните подобрения, които са почти ежемесечни. Все още сме в очакване на нещо по-добро. Нещо като …