Основните елементи за модерната бизнес дама

Има някои основни дрехи, които всяка жена, работеща в офис, следва да притежава в гардероба си, за да изглежда завършен. Те се отнасят, както за младшите изпълнители и асистенти, така и за по-висшестоящите позиции. Ето най-важните от тях:

 

1. Бяла риза. Може би, се питате защо всеки моден гуру, който си разбира то работата, набляга на значението на добрата бяла памучна риза? Е, отговорът е прост. Няма основна дреха, което да е по-важна за добрия гардероб и няма друг елемент от облеклото, който е толкова универсален. Можете да я обличате и комбинирате, както се изисква от случая. Можете да я носите на работа или на парти след това, разбира се, с подходящите аксесоари.

2. Ризи в пастелни цветове. Ако работите в офис, най-подходящата тъкан за ризи е памукът и бихте направили добре да си купите ризи именно от този плат. Подборът на ризата и кройката й са много важни. Две от най-важните неща, които трябва да имате предвид, са цветовете и моделите, които предпочитате. Повечето професионалисти предпочитат материи с отпечатъци, но ивиците, особено щифтовите, са най-подходящи за офиса.

3. Панталони. При избора на панталони, които да носите на работа, е важно да знаете, че има четири основни варианта, от които можете да избирате. Първата от тези опции са панталони с плухи под талията, които са идеални за това, когато търсите практична опция. Ако от друга страна търсите нещо, което има ефект на отслабване, изберете чифт панталони с висока талия. Класическите панталони с колан са перфектният отговор на вашите изисквания към гардероба за среща на борда. Ако искате да обърнете внимание от не толкова тонизирания корем, изберете опция за чифт панталони, които се закопчават отстрани, а не отпред. Избягвайте панталони с ниска талия.

4. Поли. Ако носите поли за работа, не забравяйте да изберете поли, които завършват на коляното, тъй като ако са по-къси, са неприемливи и определено неподходящи. Ако носите пола с по-къса дължина, не забравяйте винаги да носите чорапогащи отдолу. Дължината на полата трябва да е такава, че да ви позволява да седите удобно, без нивото й да се повдига до неприлични дължини.

5. Сака. Без да разбирате какъв е типа на тялото ви, практически е невъзможно да изберете сако, което е ласкателно за вас. Когато търсите сако, което ще отнеме вниманието ви от долната половина, изберете модел, който е с права кройка и с вертикална фино райе. Докато саката с шарки като плеиди изглеждат наистина хубави, те добавят визуално обем към тялото и не се препоръчват, освен ако не сте твърде слаби.

Източник: https://mes.bg/blog