Как да премахнете кожичките около ноктите

Може би сте забелязали кожичка около нокът на показалец, която сякаш расте последните няколко дни. Нещо толкова малко може да предизвика толкова много дискомфорт. За някои хора това може да не е лошо, но в някои случаи, кожата около ноктите е загрозяваща. Последното нещо, което искате да направите, е да загубите 4 часа за отстраняването й.

 

Нека ви разкажа малко за това, което причинява кожичките около нокътя. Някои хора, хапят ноктите си, имат суха кожа, или такава, която се обели. Това може да бъде много болезнено когато ръцете са изложени на вода. Ако ноктите са разранени това може да предизвика инфекция. Най-добрият начин да се избегне заразената кожа около нокът е да предотвратите появата й. За да се предотврати повторната поява й е важно да се запазят пръстите добре хидратирана, особено ако имате много контакти с топла и студена вода.

Ето някои естествени лекарства за:

1. Зехтин

Намажете памучен тампон в зехтин и поставете на място на заразения район. Дръжте там в продължение на около 10 - 15 минути. Това ще позволи на кожата да омекне.

2. Солената вода

Загрейте половин чаша вода в микровълновата и добавете една супена лъжица сол. Накиснете пръста си за най-малко 5 минути (уверете се, че водата не е прекалено горещо). Водата ще омекоти кожата, а солта ще помогне на подутата кожата да работата антибактериално.

3. Кисело мляко

Поставете пръста си в купа с прясно кисело мляко, за да омекоти кожата. Меката кожа ще се появи на лек балон.

4. Антибактериален мехлем

В допълнение към овлажняването на кожата, с антибактериален мехлем ще се предотврати инфекция. Мехлемът се нанася върху заразения район.

Може да опитате и други естествени съставки  за подобряване на вида.

Разберете още ценни съвети от:

http://starakniga.com/

http://otgore.com/

http://segashno.com/

http://obrazovatelno.com/