Произход на водите, които пием в ежедневието

Минералната вода идва от естествени извори или кладенци, чисти и богати на минерали. За разлика от чешмяната вода, която преминава през различни преработки преди консумация, минерална вода се бутилира директно от източника, без да се добавят химически елементи. Ясно е само проверката на физичен процес на филтруване, за да се осигури максимална чистота.

Минералните води могат да бъдат класифицирани според техния произход:

Метеорологична – създадена от дъжд, сняг и размразяване.

Младежката – включва тези води от повърхността.

Изкопаема или подземна - образувана от утайки, които се натрупват по морското дъно.

Смесена - състои се от смес на младежта, мълниеносното и изкопаеми вода.

Много съвременни минерални води, които са бутилирани от различни производители се радват на здрав и страхотен вкус. Човек може да се наслади на освежаващ вкус по всяко време.

Благодарение на естествената си минерален състав, някои води предлагат възможността да бъдат използвани за утоляване на жажда, подпомагане процеса на храносмилането или като миксер с алкохолни и безалкохолни напитки.

Всяка една вода е бедна на калории и когато се използва като миксер тя добавя вкусен акцент към напитката. Сред често срещаните варианти са сол, лимон, плодов сок, уиски, бренди, текила, джин, водка и други.

Здравословни качества от минерална вода

Изцеление с изворна вода, добита по естествен начин от земната повърхност е основен фактор в традиционните спа центрове в Европа, където практиката на къпане се нарича Балнеолечение.

Всъщност, идеята за спа терапия оживя поради лечебен минерален извор в Белгия.

Какво е лечебна изворна вода

Изворната вода се филтрират през подземни скали. По този начин тя се обогатява с минерали като калций, магнезий и сяра, които се разтварят в нея. Когато достигне слой от непропускливи скални, водата се оттича върху земната повърхност под формата на пружина.

Римските терми

От древни времена, хората са открили, че вода, богата на минерали може да им помогне да възстановяват здравето си. Минералните свойствата на изворна вода се различават според региона и дори от пролет до пролет, затова всеки вид вода има различни терапевтични свойства в зависимост от своя минерален състав.

Лечебните ефекти на водата зависи от това дали ще бъде използван за къпане, вдишване или пиене, а също така варира с конкретен състав.

Водата от горещите извори, в които извира изпод земята от "геотермална" топлина в скалите е с особено високо съдържание на минерали.