Какво трябва да знае всеки когато планира извозване на стари мебели

Един от най-прекрасните моменти в живота на всеки е нанасянето в нов дом. Това е времето, когато ремонтът вече е завършен.

Преди това, обаче се минава по дългия, прашен и тежък път на нелек труд, които зависи от собственика на дома. Това не бива да ви разубеждава от приятните емоции, а дори обратното да мотивира и да прави по целеустремени.

С промяната на дома внасяте нов мотив в живота си, а за цялостната дейност около почистване, подреждане и изхвърляне с извозване на стари мебели и строителни отпадъци има кой да ви помогне.

В зависимост, с какво точно сте се заели може да направите план за действие. В стария дом мебелите имат нужда от подмяна, искате да освежите стените, тавана и пода, но за целта трябва да предвидите поле за изява. Изнесете всички стари мебели от дома на друго място, докато трае ремонта. Много хора подхождат като покриват с найлони маси, дивани, шкафове, но има неща, от дома, за които се налага тяхното изнасяне.

След, като сте направили разбор с кои стари мебели ще се разделяте и в какво ще се състои ремонта, дали това ще е смяна на тапети или по реконструктивни работи организирайте и направете разчет за средствата нужни за строителни работи, за майстори и за обзавеждане.

Не пропускайте в сметкоплана да поместите и хора, които да се заловят с хамалската работа. Изнасяне и изхвърляне на стара мебел и строителни материали е не само трудоемка дейност, но и мръсна работа. С помощ от служители на фирма, срока ви за работа ще е по-малък, а удовлетворението голямо.

Предвидете – цветове, материали, форми на новата мебел, а преди да пристъпите към покупка и извозване на стари мебели преценете, с кое може да се лишите и кое не може да замените с ново.

Организацията по един ремонт, дори козметичен да е той е голяма. Не подценявайте нито един етап от него и подходете с разбиране и професионално отношение.

Източник: РАШКО КОМ