Изхвърляне на стари мебели

На много хора се е случвало да си задават въпроси от типа:

Какво да правим със стари мебели?

Това е най-често срещаният въпрос сред хората, които решават да купят нови мебели, особено големи.

Премахването на стари мебели е цяло изпитание. Трудно е да премахнете обемистите шкафове и дивани от апартамента сами и тъй като комуналните услуги не се занимават с изхвърлянето на мебели, не може да ги оставите на кошчето. Според действащото законодателство извозването на обемисти битови отпадъци е отговорност на собственика, а не на комуналните услуги.

Трудно е да извадите стари мебели от апартамента сами по няколко причини:

Трябва да имате забележителна физическа сила и издръжливост, за да носите шкафове и дивани. И ако шкафовете и диваните са оцелели още от времето на миналия век, то такава маса е няколко пъти по-голяма от тази на съвременните мебели. Така е с всяка една мебел в обзавеждането от преди няколко десетилетия, защото всички те са използвали значително по-тежки материали.

Дори ако човек има достатъчно физическа сила, за да премести всички мебели в контейнерите за боклук е невъзможно да остави всички неща, извеждайки ги с обикновен контейнер. Това се наказва с глоба и доблестните баби на входа стрелят с поглед по-точно от арбалет.

Ако собственикът сам или с помощта на приятели е готов да изнесе стари мебели на сметище, той ще се нуждае от кола с определен размер, какъвто не всеки има, и дори да плати за изхвърляне на градско сметище. Компаниите на трети страни, които предоставят услуги за „премахване и изхвърляне на мебели“, не са евтини.

Не всеки знае какво да прави в ситуация, когато се изисква изхвърляне на стари мебели от апартамента. Това е разбираемо - подобни ситуации не възникват често, поради което се появяват много въпроси.

Кога може да се наложи да наемете екип за изхвърляне на стари мебели от апартамента?

Най-често хората се сблъскват с такава ситуация, когато на вторичния пазар се купува стар апартамент, чието състояние очевидно изисква ремонт.

  • Апартамент в подобно състояние също може да бъде наследен.
  • А именно - да се изхвърля с хамали за рециклиране

И новите собственици или наследници на такъв апартамент са изправени пред задачата да го освободят от стари мебели и интериорни предмети, чието състояние и външен вид, уви, оставя само един отговор на въпроса - как да се справят с тях.

Може да се наложи изхвърляне и в случаите, когато помещенията се отдават под дългосрочен наем, но състоянието на мебелите не позволява наемането на апартамента с обзавеждане. Така наемателят предпочита да наеме празна стая, тъй като има собствени мебели.

Какво определя цената за изнасяне на стари мебели от апартамент с хамали

Ако трябва да извадите или планирате изхвърляне на стари мебели от апартамент с хамали, чиято цена все още не е известна, следвайте тези стъпки:

На първо място, цената на такива услуги зависи от количеството, вида на артикулите, тяхното тегло, както и от необходимостта от частично или пълно демонтиране на някои от тях.

Както показва практиката, преди извършването на ремонти обикновено се изисква премахване на следните категории артикули:

фотьойли и дивани, легла, гардероби за различни цели, различни корпусни мебели;

кухненски комплекти и ъгли, бюфети, рафтове и маси;

ВиК оборудване: вани, тоалетни, мивки;

стари счупени уреди: газови и електрически печки, хладилници, перални машини;

стари лампови телевизори, радиостанции, масивни шевни машини.

Малките предмети, разбира се, могат лесно да бъдат преместени в камион, подадени за премахване на стари мебели от апартамента, но с масивни и големи по размер конструкции, често трябва да се занимавате старателно.

Някои шкафове трябва да бъдат разглобени - вратите и стълбищата често просто не позволяват да бъдат извадени в сглобено състояние.

Същото важи и за големите дивани и легла.

Демонтажът може да поднесе още повече изненади, а неграмотният подход към работата може да доведе до повреда на комуникациите, когато вместо просто подмяна на ВиК оборудване, ще трябва да се заменят водопроводни тръби, канали и т.н.

Също така трябва да се вземе предвид с етажите, наличието на асансьор в жилищната сграда, размерите на кабината на асансьора, ширината на вратите и стълбищата.

Всичко това прави задачата за премахване и изхвърляне на стари мебели за рециклиране трудна за изпълнение, без помощта на професионалисти.

В крайна сметка изборът всъщност се състои от два варианта: поверете решението на въпроса на специалисти със собствен транспорт, каквито са ПОЧИСТВА КОМ и които знаят как и какво да демонтират и натоварят, къде да изнесат или въоръжете се с много сили и търпение за предстоящата трудна задача.