5 съвета за избор на дамски часовник

С течение на времето предназначението на ръчния часовник се промени значително. Вместо за показване на часа, той се носи като стилен аксесоар, който приляга страхотно на всяка визия.

 

Към него поглеждат и двата пола, но в следващите редове ще обърнем внимание на жените. Това са няколко съвета при избор на дамски часовник – как да се сдобиете с перфектния за вас!

Заложете на елегантен модел – дори да бъде по-скъп. Нежен модел, който да пасва както на ежедневната, така и на елегантната ви визия, особено ако планирате да носите часовника всеки ден. Изберете и според целта, с която го купувате.

Изберете качествен часовник – качеството на часовника се определят от механизма, стъклото и каишката. Не избирайте гумен или пластмасов часовник, защото обикновено това е индикация за по-ниско качество. Все пак, най-важното е моделът да ви харесва и отива.

Изберете правилния размер часовник – моделът трябва да приляга идеално на китката ви, придавайки ѝ мекота и нежност. Тук заложете на обратната пропорционалност – ако сте със слаба китка, може да си позволите по-масивен часовник, ако сте с по-едра – модел с по-тънка каишката и красив циферблат.

Избор на часовник според механизма – може да изберете автоматичен, механичен и кварцов механизъм при съвременните дамски часовници. Изберете най-добрия модел за себе си.

Изберете според бюджета – хубаво е да не се ориентирате към най-евтините часовници, защото те са и най-некачествени. По-добре отделете повече средства, за да се сдобиете с красив и качествен часовник, който ще ви служи дълго време.

Важно е аксесоарът да олицетворява вашия стил и вкус, така че не се примирявайте с нещо, което не ви допада. Без съмнение ще усетите своя часовник, щом го видите и сме сигурни, че той ще отговаря на критериите ви на всички горе изброени точки. Просто потърсете вашия първи модел, а може би поредното допълнение към стилната ви колекция от часовници.

Източник: stylezone.bg