Почистване на дворове

Не е тайна, че много дворове на къщи са доста скучна гледка в началото на пролетта.

Останки от миналата година изгнила зеленина, сухи клони, екскременти от домашни любимци и други отломки се появяват изпод разтопения сняг. Отлепването на боя върху огради и пейки, както и купища сняг, дебнещи на сенчести места, не са приятни за окото. Накратко, идва времето за пролетно почистване на дворовете.

Услуги за пролетно почистване на дворове в София и в целия Софийски регион се извършват от фирми по почистване на територията на цяла София.

За да се направи цялостното почистване се изисква много работа. На първо място, трябва да се отървете от остатъците от снега. Такива бавно се размразяват, създавайки кални потоци, което обезсилва всички усилия по почистване на двора. Следователно те трябва да бъдат събрани и премахнати, за да се открие цялата морава, цветна леха, под дървета или други насаждения, където снегът бързо ще се стопи и ще донесе несъмнени ползи чрез насищане на почвата с допълнителна влага.

След това преминават към събрания боклук идва ред на почистване на тротоари, пътеки и алеи, както и на тревни площи, цветни лехи, пръст под дървета и храсти. Ако е необходимо, да се отървете от диворастящите плевели и бурени, за това също могат да са от полза услугите на работниците от фирмата.

Подобни разчиствания, също така дава възможност за по-добро развитие на засадените растения, а през лятото значително улеснява борбата срещу комарите и други вредни насекоми.

Особено внимание се отделя на грижата за тревата. Тя трябва да се почиства внимателно с гребла от миналогодишната зеленина и изсушена трева и това трябва да се прави при сухо време, тъй като при влажно време може лесно да се повреди от невнимателни движения. Едва след отстраняването на отломките могат да се определят мерките за възстановяването и да се планират последвалите действия.

Пролетното почистване на дворовете предвижда и рязане на клони, изрязване на дънери и премахване на всякакви отломки и боклуци.

Като цяло пролетното почистване на дворове е много трудоемка работа, но е жизненоважно да се направи. Това помага на околната среда да е по-приветлива и благоприятна, както за нашите деца, които играят на двора, така и за възрастните хора, които прекарват повече време на такива зелени територии.

Izvozva.bg е готова да се притече на помощ по този труден въпрос и възможно най-скоро, на високо професионално ниво, да приведе двора ви в ред след дългата зима.