Изхвърляне на мебели – какво да правим със старите неща

Независимо дали ще се премествате или просто ще ремонтирате дома, за изхвърляне на мебели трябва да помислите в един момент. Какво трябва да знаете и как ефективно да изхвърлите старите мебели. В зависимост от състоянието на мебелите може да се окаже труден самият процес.

Продайте, дарете или изхвърлете стари мебели

Изхвърляне на мебели

Първата стъпка е да се определи, дали обектите могат да имат различен живот. Предмети в добро състояние могат да бъдат дарени на семейство и приятели, дарени на благотворителни организации, продавани чрез магазина или чрез онлайн форуми и гаражни разпродажби.

Разбира се, първият и най-добрият вариант е да продадете старите си мебели. Това може да стане, чрез пускане на реклама на съответните сайтове. Обикновено, ако цената е приемлива и състоянието на мебелите е добро, тогава ще е лесно да се направи. В много страни има практика за "гаражни разпродажби". Подобен подход помага да се отървете от ненужните боклуци и да спечелите малко повече. Най-важното е, че не е нужно да харчите пари за изхвърляне, тъй като изхвърлянето на боклука е доста скъпо. И като се има предвид, че мебелите имат големи размери и не всички компании за смет с тяхното отстраняване е изгодно просто да ги подарите.

Ето защо, преди да помислите за изхвърляне на мебели е по-добре да изясните дали фирмата за смет ще отнесе старите мебели. Понякога може да намерите тази информация на самия уебсайт, а понякога трябва да се обадите. Не бива да носите дивана на сметището без пояснения, тъй като за това може да бъде наложена глоба.

Дарете мебели на благотворителни организации

Има много реклами за употребявани артикули от благотворителни организации. Това могат да са не само неща, но и интериорни предмети. Понякога мебелите дори се даряват на приютите за животни, така че домашните любимци да имат къде да лежат.

Не дарявайте мръсни, счупени или неизползваеми предмети на благотворителни организации. Ако не ги дарите на приятел, не ги дарявайте за благотворителност. Винаги проверявайте кои артикули се приемат.

Проекти за рециклиране на стари мебели

Мебелите и битовите предмети, които не намират нов дом или не се препродават, ще бъдат рециклирани. Ако сте загрижени за околната среда, потърсете дали във вашия район има проекти за рециклиране на стари мебели.

Каквото и да правите, опитайте се да мислите нестандартно и да се забавлявате. Използвате повторно и подарете нов живот на старите мебели или помислете за Изхвърляне на мебели с фирма hamalski.com.