Защо спалното бельо от сатен е толкова търсено

Нека да започнем от основните характеристики на спалното бельо от сатен. Сатенът е памучен плат. Основните разлики между него и калико се дължат на използването на по-сложно тъкане.

 

Същността му се състои в използването на две различни нишки - матова плътна от обратната страна и гладка тънка от предната. Резултатът е платно, което е лъскаво и на външен вид наподобяващо коприна, но с далеч по-достъпно на цена.

Подобно на калико, сатенът може да бъде от 100% памук или може да съдържа известно количество синтетика. Плътността на материала е 115 - 130 g / m².

Сатененото спално бельо притежава отличен външен вид. Благодарение на външния му блясък, леглото ще изглежда спретнато, добре поддържано и луксозно.

Материята не се мачка . Дори след едноседмична употреба сатененото спално бельо ще изглежда доста представително. И всичко това благодарение на специалната текстура на лицевите нишки и тяхното тъкане.

Също така сатенът е много издръжлив материал. Той може да издържи повече от сто пранета без дори минимална загуба на качество или влошаване на външния вид.

Много е удобно да се спи на сатенено спално бельо поради факта, че тъканта е дишаща, осигурява прохлада през лятото и топлина през зимата. Гладката повърхност гарантира мекота, а матовата задна страна предотвратява плъзгането на чаршафите по матрака.

Още предимства

Сатенът е абсолютно безопасен и хипоалергенен.

Сатенът не се наелектризира.

Можете да намерите сатенено бельо за всеки вкус - обикновени, цветни комплекти, единични, двойни, за матрак тек и половина, за двойни спални и така нататък.

Често на опаковката можете да намерите маркировката "Satin De Luxe". Разбира се, цената на такива комплекти е по-висока от тази на стандартния сатен, тъй като материята е по-плътна.

Бельото, направено от сатенен жакард, е много скъпо и изглежда също толкова луксозно. Спалното бельо обаче от тази материя изисква специални грижи - пране при определена температура, гладене отвътре навън и други.