Съвети как да използвате сода избелване

Дори най-добрите домакини са изправени пред проблема с петна по повърхности и дрехите. Всеки има свои трикове и методи за справяне с тях. И въпреки, че супермаркетите са пълни с различни почистващи продукти, много хора предпочитат.

Обикновената сода за хляб отдавна е известна със своите избелващи свойства. Тя е абсолютно безопасна за хората. А в комбинация с други вещества, просто прави чудеса. Подготвили сме ви 5 начина, които да са ви от полза да се отървете от мръсотията бързо и без усилия.

Сода за почистване на нещата

Какво е необходимо, за да премахнете петна, трябва да:

сода;

амоняк;

оцет;

гъба;

четка;

гумени ръкавици.

Ето и какво е необходимо за избелване

Когато използвате някой продукт, не забравяйте да носите гумени ръкавици. Повечето състави могат да повредят кожата на ръцете, дори при краткосрочно излагане.

Как да премахнете петна

Содата ще помогне да почистите плочките от варовик, да премахнете ръждата от мивката или банята и да ги върнете към предишната им белота. За да направите това, трябва да добавите малко вода към содата, за да получите гъста каша. Нанесете сместа, върху повърхността и оставете да изсъхне напълно. След това избършете с гъба и изплакнете добре с чиста вода.

Сода с вода

Ако плаката вече е на дълбоко, повторете процедурата. Използвайте сода редовно, тогава необходимостта от мощни химикали ще изчезне. В допълнение, тя има отлични дезинфекционни свойства.

Белите неща губят външния си вид с течение на времето. Честото пране и външното излагане правят тъканта сива. За да направите избелващ разтвор, в 5 литра топла вода добавете 5 с.л. л. сода и 2 кл. л. амоняк. Накиснете тъканта в нея за 3-4 часа, след което изплакнете и измийте.

Как да измиете нещо бяло

Устойчивото пожълтяване е по-трудно да се премахне. За да направите това, след накисване, изварете за 20-30 минути. Такъв състав е безопасен за тъканта, не нарушава структурата му. Процесът на избелване може да се извърши, според нуждите.

Ето и как да избелвате чорапи

Универсално лекарство за стари петна ще бъде сода с оцет. Подходящ разтвор е за всички повърхности и перфектно ги почиства. Трябва да нанесете сода, върху замърсено място, навлажнете гъбата в 12% разтвор на оцетна киселина и почистете повърхността.

Как да почистите плочки

Нашите родители знаят от край време за стойността на содата в ежедневието. Все още се използва за избелване на зъбите, да не говорим за различни ежедневни дреболии. Нашите методи за почистване са подходящи за почти всички повърхности, с изключение на мрамор.

Източник: obshtini.com