Как да изберем спалното бельо – съвети от дизайнерите

Спалното бельо е много важен елемент от декора на всяка спалня и към неговия избор трябва да се подходи внимателно и прецизно. На пазара наистина се предлагат доста интересни предложения, кои от кои по-цветни и по-красиви, а това може доста да затрудни вашата селекция. Затова помолихме интериорните дизайнери да помогнат с няколко съвета. И ето какво споделиха те:

 

Относно стилът на спалнята и съответно изборът на подходящи цветове и десени на спалното бельо, можете да се придържате към следните параметри:

За бароковите спални са изключително подходящи чаршафи, пликове и калъфки, върху които са отпечатани цветя или друга растителност. Що се отнася до минималистичната спалня, то най-добре е тя да бъде декорирана с едноцветно спално бельо. Класическата спалня пък ще изглежда чудесно в съчетание със спално бельо в свежи, светли нюанси. Спалнята в стил Арт Нуво от своя страна ще блесне още повече, ако й добавите спално бельо с абстрактни принтове. И накрая, дойде ред за спалнята, решена в еко стил, която изисква малко по-специално внимание – земни тонове на спалното бельо и за предпочитане е то да бъде изработено от естествени материали.

Текстурата също е от съществено значение

Освен цветът и принтовете, важна роля играе и текстурата на тъканите. Спалното бельо може да бъде изработено от различни тъкани, затова изборът е изцяло зависещ от вашия собствен вкус и предпочитания. Най-важното е да знаете какво точно ви носи повече радост, а не да се съобразявате сляпо с модните тенденции. Не гонете модата, защото това е все едно да гоните вятъра. Важното е само какво чувствате самите вие. Изберете текстура, която е приятна на допир и ще ви бъде приятно да се отпуснете в нейната прегръдка. Само така ще си гарантирате едно наистина релаксиращо преживяване и респективно – здравословен и спокоен сън. В крайна сметка нали и това е основното предназначение на вашето спално бельо!

Източник: spalnobelio.bg