Още няколко думи за цвета

Кухнята е мястото, където цялото семейство се събира на трапезата. И за да може вашето домакинство да се чувства комфортно и в хармония да царува на масата, трябва отговорно да подходите към избора на цветовата схема на кухненските мебели.

Независимо, дали искате или не, цветът на мебелите ще се отрази на благосъстоянието на домакинството, тяхното настроение и апетит. Така че, помислете за основните цветове. Майстори.com предлага извозване на мебели до сметище.

Както знаем, червеният цвят показва вашата сила и енергия. Този цвят обаче може да не е по вкуса на останалите. Червеното ще доведе до агресивна полемика. Малко вероятно е някой да се зарадва на скандала по време на семейна вечеря! Между другото, червеният цвят е традиционен цвят за елементи от класически мебели в съвременната кухня.

Синьото и неговите нюанси са може би най-подходящият цвят за кухненските мебели. Този цвят хармонизира, успокоява и тонизира поверителността. Ако вашето домакинство не е съгласно, с този цвят, може много добре да го "разредите" с елементи от различен цвят. Основното е, че всичко е комбинирано.

Зеленото е цветът на общителни хора. Предлага да успокои малките разговори на масата. Той също така символизира успеха и престижа. Въпреки това, не прекалявайте. Студеният зелен цвят се отразява негативно на апетита ви!

Жълтият цвят ще добави положително в интериора и ще донесе същите „положителни” теми за разговори на масата. Този цвят е много характерен за стила на Арт Нуво. Чифт жълти сувенири или репродукция на „Слънчогледите“ на Ван Гог ще достави много положителен ефект на настроението на масата.

Не забравяйте, че не само цветът, но и материалът, от който са изработени мебелите, влияят на настроението. Естественото дърво има положителен ефект, върху благосъстоянието. Такова е изключително, но не бива да съдържа пластмаса. Тя не е най-добрият избор.