10 най-често срещани грешки в кухнята и как да ги избегнете

Кухнята е сърцето на всеки апартамент. Животът винаги е в разгара си и на това място се създават кулинарни шедьоври, провеждат се искрени срещи с приятели и уютни ястия със семейството. В малките апартаменти кухнята може да се комбинира с хола. Такова важно място трябва да е приятно за окото и да бъде функционално.

Често хората допускат грешки в дизайна, което значително разваля външния вид на кухнята и комфорта на престоя в нея. Днес ще ви разкажем за тях.

В тази статия ще намерите:

Полезни съвети и услуги на екипи от чистачи.com.

Извозваме обгорели дрехи, завивки, килими, матраци и други;

Най-честите грешки в дизайна на кухнята;

Как да избегнем или поправим;

Грешка №1: Несъответстващ кухненски триъгълник

Най-голямата работна активност в кухнята е в пространството между мивката, хладилника и печката. Това се нарича кухненски триъгълник. Тъй като маршрутът между тези три точки е изключително популярен, трябва да се внимава да бъде достъпен. Нищо не трябва да пречи. Ако постоянно обикаляте маса или столове бързо ще се отегчите.

За максимално удобство периметърът на кухненския триъгълник трябва да бъде в диапазона от 3 до 7 метра. В противен случай ще бъде препълнен или ще трябва да бягате напред, назад.

Грешка №2: Несъвместима система за съхранение

В кухнята винаги има много предмети, вариращи от чинии до домакински уреди. Веднага трябва да осигурите място за съхранение на всяко малко нещо, в противен случай всички тези предмети ще бъдат поставени, върху работни повърхности или маса за хранене. Използвайте вертикално пространство със стенни шкафове, организирайте системи за съхранение в свободни ниши. За малки уреди - микровълнови фурни, кафемашини, тостери и мултикоктейнери. Предварително планирайте разположение с достъп до електрически контакти. По принцип трябва да помислите за местоположението на търговските обекти в кухнята на етап - планиране на кухнята.

Грешка №3: ​​Неправилна организация на работната повърхност

Ако имате нужда от кухня за готвене, а не само като задължителен атрибут на апартамент, тогава работната повърхност трябва да има достатъчна площ. Плотът е многофункционален елемент на интериора и за да избегнете смущение или неудобство, незабавно планирайте кухня с голяма работна повърхност или бар плот.

Освен това височината на работния плот също трябва да е удобна. Височината на работната зона се състои от подов шкаф, плотове и крака. Обикновено тази стойност е стандартна и равна на около 85 см.

Грешка №4: Грешни бар столове

Височината на столовете трябва да е пропорционална на височината на бара. В противен случай ще окачите над плота. Съсредоточете се, върху личното удобство. Стандартната височина на бара е 110 см, а стандартната разлика, между височината на бара и столовете приблизително 30 cm.

Грешка №5: Неадекватно осветление

Лошото осветление в кухнята е неприемливо. Човек не само яде повече в тъмното, но и по време на готвене трябва да се справи с остри и горещи предмети. Съветваме ви да не разчитате на случайността, а да осигурите достатъчно осветеност на работния плот и в същото време да добавите светлина към зоната за хранене.

Грешка №6: Евтина престилка за кухня

Кухненска престилка предпазва стената от нежелани ефекти от готвенето. Тя, също така играе декоративна роля. Запазвайки слушалки от този елемент, вие се обричате на допълнителна загуба на време и нерви. Може просто да избършете добре. Ако вместо това боядисате стената или тапет, няма да е лесно да почистите от мазнини и действието на компоненти може да доведе до катастрофален резултат.

Грешка № 7: Отворен рафт

По откритите рафтове се натрупва бързо прах. Това налага почистването да се извършва по-често. В допълнение, различни чинии и чаши могат да съсипят цялостната картина. Затворените шкафове предпазват нещата от замърсяване или случайно падане. И ако искате да видите, какво има вътре, просто изберете кухненски шкафове с витражи.

Грешка № 8: Печка до хладилника

От такъв квартал хладилникът не може да работи напълно и дори може да се повреди. Експертите съветват да поставите шкафа и хладилника на разстояние най-малко 20 см. Но ако нямате такава възможност, тогава поне ги отделете с малък шкаф.

Грешка № 9: Запълване на пространството под мивката

Винаги трябва да имате достъп до водопровод, независимо, дали е кухня или баня. Често поставяме под мивката различни дреболии и домакински химикали. По-добре е всичко да се сложи в кутия или кошница, която, ако е необходимо, да бъде лесно изваждана.

Контакт с бригадата след пожар, проверете тук: 088 888 2000.