КАК ДА УВЕЛИЧИТЕ ПЛОЩТА НА МАЛКА КУХНЯ

Да речем, че сте купили нова кухня с малки размери и в крайна сметка разбрахте, че няма достатъчно използваемо пространство. Тук има много решения, които могат да оправят всичко. Едно от тях е изцяло да препланирате апартамента.

Това е обезпокоителна работа, изискваща не само голямо количество време, но и дълбоки физически и нервни разходи. Ето защо има много съвети как да увеличите площта на малка кухня без прекалено много неудобства, без да отделите много време и усилия.

Като начало, предлагаме ви да започнете с хамалски услуги за извозване на отпадъци в София и областта.

Първият съвет е да се опитате да разширите вратата, да се отървете от проходния проход през кухнята или напълно да направите без врата. Дори и най-малката и най-проста врата заема един квадратен метър площ, а за малка кухня това е също много. Освен това, отворената врата, често пречи на ходенето, докато готвите в кухнята, ъгълът на вратата пречи. Има много начини да си помогнете да отделите пространството на вашата кухня от дневната, като същевременно увеличите директно нейната използваема площ.

Опитайте се да се отървете от кухненската врата, като я замените със завеси. Тук може да покажете въображението си и да направите, например завеса от мъниста, метални тръби, топчета и други най-неочаквани материали. Сменете кухненските шкафове от обикновени до вградени или поне със заоблени ъгли са чудесен вариант. В резултат на това свободното пространство в кухнята ще се увеличи значително. Но, за съжаление, този съвет има един недостатък: миризмите от кухнята се разпространяват из целия апартамент.

Опитайте се да поставите плъзгаща се врата вместо обичайната. Такава врата, първо, няма да позволи миризмите да се разпространяват из целия апартамент, и второ, ще скрие случващото се в кухнята от любопитни очи, особено ако имате кухня, комбинирана с коридор. Тази врата не заема много място, не пречи на готвенето.

Купувайте само вградени мебели. Това позволява да се освободи излишното пространство от домакински уреди и обемни мебели.

Когато купувате кухня, обърнете внимание на нейния цвят. Предпочитание трябва да се дава на светли цветове, които не само правят това пространство по-ярко, но и визуално увеличават. В допълнение към горното, изберете мебели в ярки цветове. Завеси, тавани, подове - всичко това трябва хармонично да се вписва в цвят с избрания интериор.

Обърнете внимание на осветлението, защото то играе важна роля в промяната на визуалната зона на една стая. Ако поставите светлината правилно, тогава дори и най-малката кухня ще изглежда по-просторна. Стенните ще ви помогнат в това. Ако е възможно, инсталирайте окачени тавани.

В обобщение, такива прости и достъпни съвети наистина ще ви помогнат да увеличите малката си кухня и да използвате рационално всеки метър от нейната площ. Посетете и https://hamalski.com за повече идеи как да се отървете от излишните мебели и вещи. Вашето въображение или помощта на професионални дизайнери ще ви помогне да създадете незабравима атмосфера.