От какво зависи добрият сън

Има някои елементи, които се оказват ключови, за да спим добре. Първият е неговата продължителност, според нашата възраст качеството на съня ни се променя. Вторият е времетраенето, тоест колко часа спим на денонощие. И третият е дълбочината на сънят, от това зависи да се събудим свежи и бодри.

За всички тези елементи и за подобряване на качеството на съня се грижи Световната асоциация по медицина на съня. Тя е медицински орган, който изучава в глобален аспект негативните влияния, които смущават добрият сън. Нейната цел е да подобри условията на съня и да предотврати всякакви проблеми с него. Един от най-добрите начини да подобрим сънят е здравословното хранене и активният начин на живот. Това са едни от най-важните неща за нашето здраве. При хора, при които се наблюдават смущения в сънят, се забелязва отпадналост и занижено здравно състояние. Липсата на сън води до по-ниско качество на живот. Хората, които не се наспиват, са по-малко щастливи.

Има редица медицински изследвания, които доказват, че без сън хората боледуват по-често. Бодеж, така определят състоянието си, недоспалите хора. Те са с намалени когнитивни способности. И при системно недоспиване може да има проблем, да се получи затлъстяване и дисбаланс на метаболизма.

В световен мащаб 45% от хората имат проблеми със съня. Избора на легло за спалнята, както и завивките за него трябва да са подбрани така, че да се чувствате добре. И като стил, и като цветове. Залагайте винаги на качествените материи. По възможност да бъдат от естествени платове, за по-голяма практичност и удобство.

Не бързайте при избора на спално бельо. Внимателно разгледайте повече оферти, за да подберете най-доброто за вас. Разнообразието от модели е много голямо и цената не винаги определя качеството. Пазарувайки в интернет е най-лесният и бърз начин да купите спален комплект. В повечето са включени аксесоари като перденца, възглавници, килими и всякакви такива.

Източник: spalno-belyo.com