Избор на интериорна врата

Ако ви се наложи да купувате новиинтериорни врати, със сигурност ще се изненадате, когато разберете, че в повечето случаи частите на вратите се закупуват поотделно, а не в комплект. В някои магазини се продават само крилата, а останалите материали се закупуват допълнително. Освен това монтажът също се заплаща отделно. Основно това се прави, за да могат да бъдат задоволени всички вкусове и предпочитания на отделните клиенти, защото има и такива, които търсят определени екстри. Размерът на касата позволяваинтериорната вратада бъде монтирана в необходимия отвор и да се преценят останалите елементи от жилището като се има в предвид цялостния интериор. Необходимо е первазите и крилото да се с един и същи цвят и да са изработени от един и същ материал.

 

Ето какво включва един комплект заинтериорна врата:

Повечето комплекти съдържат платно, каса и первази. Необходимо е дебелината на касата да бъде 20 см най- много, но ако се налага тя да е да е повече тогава се доплаща. Зидовете са различни и те зависят от стената. При интериорните врати най- често са 20 см. Точно поради тази причина комплекта се състои от каса с такъв размер. За да бъде една врата наистина качествена и стилна, изключително много зависи от това какво е качеството на самите аксесоари, които ще се монтират към нея. Аксесоари са всички брави, панти, ключалки, дръжки и т. н.Ценатане една доста добра врата с абсолютно всичко необходимо към нея е около 300 лв.

За красотата не интериорните врати голяма роля играят техния дизайн, техните метални детайли и техните цветове. Всички тези детайли придават индивидуалния стил и подчертават цялостния интериор.

Вътрешнитеинтериорни врати, които са произведени от пластмаса, предимно вървят в комплект, който не може да се избира поотделно.

За по- малките  и по- тесните помещения най- подходящи саинтериорните вратитип „хармоника”. Комплектът от тези врати се състои от каса, крила и релси. В повечето случаи е включена и дръжката, тъй като тя не може да се намери навсякъде.

Плъзгащите сеинтериорни вратиимат много повече възможности. Потребителите могат да изискват много повече от тези модели и поради тази причина комплектите от плъзгащи се врати се правят според нуждите  и претенциите на купувача. Така че, в този случай крилото и плъзгащият механизъм могат да се закупят поотделно. Самият механизъм може да бъде в най- различни варианти, тъй като зависи от неговата устойчивост и ширината на вратата. Също така отделно може да се закупи и дръжката на вратата.

Източник: voinishki.com