5 идеи за реда в килера

Има ли нещо в дома, за което е настъпило време да се изчисти? Цялата бъркотията в 90% от домакинствата се свежда в килера.

 

Почти всяка жена ще каже да елиминира хаоса в помещения, от обичайната кухня или шкафчето до стена, до всяка зона на апартамента. Основната причина за това е, допълнителните неща, които отдавна никой не използва. Както и невъзможността да се организира пространството правилно. Ние ще ви кажем какво може да се направи, за да изчистите бъркотията във вашите помещения. Започнете със събиране и изхвърляне на стари дрехи от дома.

1. Отървете се от всички боклуци във всички зони

Вземете под внимание килера. Задайте си въпроса: "Кога беше последният път, когато използвах гофретника или тостера. Тези неща трябва да се хвърлят, но понякога е жалко. Тогава може да помислите за благотворителност или да ги подарите на близки.

2. Принципът на сезонността

Летните топли дрехи и обувки са най-добре пазени на отделен рафт. В началото на всеки сезон, започне преразглеждане на гардероба, почистване и разпределяне на неща, които планирате да носите и тези, които трябва да се изхвърлят. Така можете да направите място за дрехи, обувки и допълнителни неща, които няма да ви притесняват.

3. По-близо нещата, които най-често се използват.

Колкото по-често използвате продукти в кухнята, толкова по-близо трябва да са поставени. Такава са масло, брашно, захар, подправки. Материални запаси консервирани храни, зърнени храни, извадете далеч на по-горния рафт.

4. Функционални врати

Реално спасение за малките апартаменти са устройствата за съхраняване на елементи от вътрешната страна на вратата на шкафа. Например, в тях може да се съхраняват чанти от супермаркета (в специален държач), домакински химикали (на рафта на вратата).

5. Организаторите прането

Бельо и детско облекло трябва да се съхранява в организатор. Такъв може да си купите или да направите с помощта на кутии, които са подходящи по размер. Подредете елементите на части и се уверете, че в килера с дрехи всичко е на мястото си.