Календар за почистването у дома

Почистване на дома трябва да е включено в календара: всеки мой ден, всеки месец, всяка година.

Някои се борят за чистотата, почти всеки ден. За тях реплики от сорта: „Пролетно почистване“; „Есенно почистване“; „Сезонно почистване“ са табу.

 

Това дали чистите всеки ден или периодично няма толкова голямо значение, колкото факта всичко в дома да блесне. За целта почиствайте всички повърхности от прах, а разливите дори на момента. Така ще предотвратите разпространението на инфекция! Научете тук за почистване на силно замърсени апартаменти.

Някои видове почиствания се отнася до блестящите черупките и полирани дръжки. Такива са пръстовите отпечатъци, които ежедневно оставяме по ламинирани, гланцови и огледални повърхности. Често те отразяват не само мазните следи, но и всички микроби внесени отвън. За да не се застраши здравето на членовете на семейството се налага ежедневно почистване всеки ден. Такова ще ви помогне да планирате всичко, да изчислите времето и допълнителната мощност. И все пак ако не успявате да се справяте сами, то лесно може да потърсите фирма, която почиства апартаменти в София.

Всеки дом има проблемни точки, които изискват почистване всеки ден. Това отнема не повече от 5 минути, но ще помогне значително да намалите риска от разпространение на инфекцията.

Ето и някои от дребните детайли, които често пропускаме:

Дъска за рязане

Най-практичният вариант е дъската за рязане да бъде изработена от пластмаса или стъкло. Измийте всеки път, когато ползвате. Някои от зеленчуците оставят цветни или лепкави следи, а ако режете лук дори остра миризма. Рязането на месо провокира образуването на мазни петна. Ако редовно поддържате дъската за рязане няма да се налага често да я подменяте с нова.

Терените за домашни любимци

Дори и да изглеждат идеално чисти плочките, където сервирате купички със суха храна, по тези места също се разпространяват и размножават бактерии. За да не се превърне в причина за отравяне на животните, трябва да чистите терените им всеки ден, да миете чиниите на домашни любимци по същия начин, както миете своите собствени.

Кухненска мивка

Мивката в дома е истински разсадник на патогенни бактерии. В кухненската мивка остават остатъци от храни, а в банята влажната среда създава идеална „почва“ за развитието на бактерии, плесени и мухъл. Как да се поддържат чисти? На първо място, старателно почистване на мивката и премахване на остатъци храна след всяко миене на съдове. Второ, веднъж на всеки два или три дни, се изсипва вряща вода в сифона на мивката. Важно е почистването на мивката да бъде в план-графика ви за всеки ден.

Всички кърпи и мопове

Ако в кухнята използвате една и съща кърпа, за да избършете ръцете си, посуда и работни повърхности, бактериите могат да стигнат до тъканта на плочи или измити зеленчуци и плодове. В допълнение с влага се образува идеална среда за микроби и така мокрите кърпи привличат различни микроорганизми. Всичко това се превръща в причина за отравяне. За да се сведе до минимум риска, използвайте различни кърпи за ръце, прибори и работни повърхности. Измийте всички кухненски кърпи на по-висока температура, а след това оставете естествено да изсъхнат. Научете от тук за сондажи за вода: http://evrosonda.com/sondaji-za-voda-probivi.