Как да използвате мебели за разделяне на пространствата

Създаването на стая може да се стори работа с повишена трудност за много хора. Знаете ли обаче, че има начини, по които да преобразите всичко съвсем в ново и чисто. При това да получите повече от една стая. Предлагаме ви топ идеи, с които да вмъкнете старите мебели по по-функционален начин. Ето как:

 

Създайте преградни стени и зониране - това означава, че със стари мебели може да правите възстановителни работи. С тях нуждата да се направи комплекс, определя и видима разлика на материали и стил прегради и стени ще изглежда нехармонично. Но има решение, което ви позволява да създадете зона без ремонт. Подредете мебели така че да има подходящи размери, според плана: на гърба на диван, висок скрин, пиано, шкаф аквариум са напълно подходящи за тази цел. Отделенията могат да създадат едно или няколко нови зони.

Изберете едно двойно легло, което може да бъде повдигнато на подиума. За някои съоръжения, това е единственият начин да се установи границата между зоната за живеене и за спане. В случай, че мебелите действително са много повече, вижте за извозване на стари мебели.

За изграждането на подиум, непременно ще се повиши нивото на пода, може да зададете леглото, без крака за допълнителна конструкция, изработено от дъски. Така създавате и външния вид на подиума. Оптималната височина за него ще е на нивото на коленете. Ако прикрепите на тавана корниз или куки за навес ще може да оформите кът за спане.

Барът може да бъде не само граница между кухнята и хола, но и със спалнята. Възможно е да се постави на мястото перваза и по този начин да се оформи уютен кът за един или двама души, където можете да прекарате време на закуска или чай. Ще спестите много място и ще създадете красива гледка от прозорците, която да внесе настроение. Ако не сте на мнение, че се нуждаете от грандиозни неща, прозорци с гъста растителност, фини завеси или римски щори ще са достатъчни за оформяне на тази част от интериора.

Гвоздеят на вашия дом може да бъде под формата на един екран, направен от дърво, украсен със стъкло или специална хартия. Този тип мебели придават на помещението особен чар, който се очаква да бъде използван като спалня или хол. Основният плюс на екрана е мобилността. Така, че не си струва нищо, да го сгънете, ако е необходимо или да отворите изглед към цялата стая.

Който и метод да изберете, уверете се, че стаята не изглеждаше твърде претрупана. Максималният брой зони в помещението, където човекът живее сам е три, но за общите помещения е по-добре да се комбинират само две зони.

Ако площта е малка е по-добре да остане разделена с мебели от фалшива стена. Видовете дялове за място зониране са толкова много, че едва ли можем да ги обхванем в няколко реда. Ако тази идея ви се е понравила, то от вас зависи вашия вкус и това, което сте готови да инвестират в интериора. Научете и за някои трикове по почистване на апартамент.