Как да се отървете от петна по дрехите

Ако сте не само интелектуално развити, но сте свикнали и компетентно да се справяте с вашите мисли, може да ви се стори визуално приятна идеята да:

Знаете, че петна се срещат по дрехи и ескортира, а тяхното отстраняване невинаги е лесна задача. Чистота играе важна роля във външната форма на човека и по тази причина много дрехи трябва просто да бъдат захвърлени, независимо дали става въпрос за костюм, бизнес рокля или облекло за вкъщи. И колко е неприятно, когато някои разлее кафе на леката рокля или скъпо вино пропие в материята. POCHISTVA.COMще е от полза за големите неща.

Какво да се правите - не просто да хвърлите много пари за скъпо химическо чистене и отстраняване петна или повече от любими неща на купчина за боклук. Достатъчно е да погледнем в дома и да използвате всякакви средства.

Важно е да се знае състава на място и неговия произход. Бъдете внимателни, ако сте на път да се покажат местата на тъканите на цветни и живи цветове. За да не се развали нещо, прочетете етикета, както на препарата, които възнамерявате да ползвате, така и на материята дреха. Вижте още за най-популярните видове петна и как да се борите с тях. Когато обаче нямате друга алтернатива, то с изхвърляне на мебели ще решите въпроса.

Петна от кафе, какао, шоколад, риба и сосове съвсем просто, оставят следа по светъл цвят дрехи. С тях може да се справите като почистите с конвенционален глицерол. Загрявате глицерин до 35 градуса и накисвате памук в него, последвано от няколко пъти, за да се намокри място след 15 минути изплакнете място под течаща вода.

Също така за леки материи може да помогне на водороден прекис. Такъв почиства дори дългогодишни шоколадови петна. За целта накиснете петното в продължение на 15 минути, след това изплакнете с топла вода. Друго много важно е да оставите на слънце, където петното да съхне и допълнително да пожълтява. От IZVOZVA.BG, преди и сега може да заявите услуга за транспорт на ненужни неща.

За петна от лак за нокти не е необходимо да се използва лакочистител. По-добре е петното да се накисне директно с течен ацетон. Преди преработката трябва да се мокри с обикновена вода, а след това върху мокра повърхност с помощта на руно да се сложи ацетон и да се изплакне с вода. Да не се използва силно концентриран разтвор веднага. По-добре да се взема слабото място и да премахне на етапи, като се повтаря процедурата.

Петна от вино могат да бъдат отстранени чрез смес глицерол и яйчен жълтък в равни пропорции. Сместа се разбърква, докато стане гладка. След това сместа се прилага в продължение на 2-3 часа на място. Когато таймерът изтече изплакнете с топла вода. Този метод е ефективен и срещу петната от плодове.

Петна от йод се чистят добре с нишесте. Необходимо е да се намокри мястото с вода и да се търка до изчезването на отпечатъка. Ако ръката не е в чистата си форма е достатъчно да се вземе суров картоф, нарязани на половина и да се разтрие нарязан на място.

Всички тези инструменти са много достъпни и ефективни, не изискват големи финансови разходи, а при това отстраняват ефикасно всякакви видове петна. Почистване на апартаменти може да е достатъчно и първата стъпка, от която да започнете.