5 съвета за почистване на дворове

Пролетта и лятото са най-подходящите сезони за почистване на дворове и градини.

Ако имате някакви страховете как да се справите с „джунглата“ в задната част на къщата, научете се с няколко стъпки как да сте по-организирани. За вдъхновение, има 5 съвета за това как да се почистят дворове и градини. Преди да е станало прекалено топло навън преминете през следващите стъпки:

 

1) Бъдете готови

Уверете се, че имате всичко необходимо, за да започнете вашия проект. Ще се нуждаете от градинарски ръкавици, голям двор, торби за боклук, тор, слънцезащитен крем, ножици за стригане и подрязване.

2) План за атака

От решаващо значение е да знаете откъде да започнете. За голям проект като почистване на двор е препоръчително да се направи списък на какво да правите в най-първо време, преди да започнете.

3) Изкореняване

Това може да не е най-забавната част от проекта, но това трябва да се направи. В нея се включат всички плевели, които подлежат на дърпне.

4) Оплоди

След зимата, вашите растения и тревни площи ще бъдат глад за хранителни вещества. Сега е времето да им дадете хубав доза тор, за да се уверете, че те растат здрави и силни.

5) Да наемете някой

Може би сте прекалено заети, за да направите някои неща. Вие знаете какво може да направите? Изнесете го! Ако все още нямате градинар за бързо набиране, просто помолете вашите приятели или съседи за препоръки. Добра работа може да очаквате от екипа на VOL.BG. Това може да е един чудесен вариант да приключите с всичко навреме, а след това да се радвате на розите, оцелели след пренебрегването през цялата зима!

Научете и за почистване на мазета и тавани.