За какво да следим при избор на алуминиева и ПВЦ дограма

aluminivasrestupvcСъществуват куп въпроси свързани с избора на дограма за дома или работното място. Потребителите се колебаят дали да купят ПВЦ или алуминиева дограма, а също така и как да съобразят дограмата според помещението, фасадата и жилището, в която ще я монтират. На всички тези питания, ще се опитаме да отговорим в тази статия, тъй че четете внимателно и със сигурност ще научите много полезни неща.

 

Предимствата и недостатъците на пластмасовата (ПВЦ) дограма

ПВЦ дограмата има повече предимства, отколкото недостатъци. Основните плюсове са свързани с нейната конструкция, която позволява устойчивост против студ, жега, дъжд, сняг, градушка и дори пожар. Многокамерните ПВЦ профили са едно прекрасно допълнение към топлоизолацията на помещенията ви, а също така спомагат и за ограничаване на шумовете.

В случай, че комбинирате съвременна ПВЦ дограма със стъклопакет, който отговаря на изискванията за издръжливост на климатични условия и осигуряване на добри температури, то вие ще намалите разходите си за електричество и ще постигнете висока функционалност във вашите обекти. Пластмасовите дограми се монтират бързо, без да е необходимо дълго чакане. Нещо повече, при правилни инструкции и консултация със специалист можете да монтирате прозорците и сами.

Ако искате да получите информация за цени на ПВЦ дограма вижте сайта на Master Plastik, където сме предложили промоция на профили от Aluplast и KMG, които ще задоволят и най-претенциозните сред клиенти. Фирмата предлага още демонтаж на старите прозорци, ремонтни дейности по възстановяване на дограма и монтаж на нови профили.

Екологично чистата ПВЦ дограма подлежи на рециклиране и не отделя вредни газове при горене. Тя е едно отлично решение за хората, които държат да запазят природата чиста и натурална. При изработката на профилите не се използват материали взети от природата, както е при дървената дограма например.

Минималните недостатъци на пластмасовите дограми се свеждат до ограниченията при дизайна, въпреки че днес може да поръчате различни цветове и облицовки за прозорците. Евтините и нискокачествени ПВЦ профили пък пожълтяват с времето и губят уникалния си външен вид, което често изнервя клиентите. Ето защо е препоръчително да инвестирате малко повече пари, но да знаете, че ще получите завършен продукт, който да ви носи удоволствие.

Когато купувате дограма от поливинилхлорид (PVC) е нужно да се съобразите с климатичните особености на населеното място. Ако климатът позволява студ и дъжд, то вземете заложите на многокамерните профили със стабилен стъклопакет, който да ви подсигури добри условия за живот през четирите сезона.

Плюсове и минуси на алуминиевата дограма

Когато купувате алуминиева дограма, е желателно да знаете, че тя се дели на два вида профили – студени и топли. При студените профили се допуска появата на конденз, което изключва възможността те да бъдат монтирани в апартаменти и къщи, където се държи на топлоизолацията. Преимуществата на този вид дограма е, че тя е перфектно решение за промишлени предприятия, входове на жилищни кооперации и други подобни сгради. Лекотата ѝ е голям плюс, а също така и лесния монтаж.

В случай, че закупите топъл профили – алуминиева дограма, то той ще ви осигури нужната защита срещу кондензация или с други думи вие ще получите продукт, който да спира влагата и корозията и ще ви позволи да изградите нужната енергийна ефективност на домовете ви. Цената на алуминиевите дограми от топлата серия е по-висока от тази на ПВЦ профилите, но за сметка на това получавате дълги години издръжливост срещу всякакви атмосферни условия и природни бедствия.

Когато купувате алуминиева дограма разгледайте всички възможни варианти. На вашето внимание ще бъдат представени различни начини за отваряне и затваряне на прозорците, както и всякакви възможни цветове, които да обедините с интериора и екстериора на жилището или работното място.

Профилите от алуминий се съпротивляват ефективно срещу земетресения, поледици, градушки, пожари и всички познати стихии. Добрите производители дават дълги години гаранция, през които дограмата няма да промени вида си и ще повиши качеството на обектите ви.

Минусите на алуминиевата дограма са по-трудната поддръжка в сравнение с ПВЦ дограмата, а също и по-високата цена. Студените профили, които са масово разпространени не обещават постигане на добра топлоизолация, която е от ключове значение за редица домакинства.