Почистване на терени и 10 правила за увеличаване на пространството в малка стая

Има много трикове, с които визуално може да увеличите пространствата в дома си. Как обаче, действително да разширите териториите си. Предлагаме ви да помислите за почистване на терени и тези 10 правила за увеличаване на пространството в малка стая:

10 правила за увеличаване на пространството на малка стая

Ето няколко полезни съвета от izvozvane.com, които могат да оптимизират външния вид на всяка стая и да я направят уютна и просторна.

  1. Монтирайте опънат таван
  2. Направете лъскава повърхност
  3. Стайно осветление
  4. Използвайте светли цветове
  5. Заложете на огледалата
  6. Поставете плъзгащи се врати
  7. Прозрачни и сгъваеми мебели
  8. Премахнете стената
  9. Увеличете визуално височината на терените
  10. Мебели на точилца

Абсолютна равнина. Белият цвят на тавана ще създаде впечатление за издигане, въпреки факта, че таванът всъщност е спуснат. Това е феноменът на опънатия таван.

Направете лъскава повърхност, тъй като не е тайна, че отразяващите елементи могат визуално да увеличат пространството. Гланцовият таван визуално ще увеличи височината на стаята, а полираните светли мебели ще създадат впечатлението, че стаята се е разширила.

Важен елемент е осветлението на помещението. За най-ефективно осветление на стаята използвайте осветителни тела, вградени в опънатия таван. Има и друг добър вариант. Той е, когато осветителните тела са наредени по стените или може да използвате подова лампа. Светлината, падаща от подовата лампа към тавана, визуално прави стаята да изглежда по-висока.

За боядисване или поставяне на тапети използвайте светли цветове. И когато използвате два нюанса, които се засенчват, така се постига най-голям ефект. По-добре е да не използвате вулгарни и контрастни цветове, тъй като те изстискват и стесняват пространството.

За да моделирате пространството съществува класическа техника – използвайте огледала. Тази опция е много популярна и сред дизайнерите. Ако окачите голямо огледало на стената срещу балконската врата, ще почувствате, че стаята е удвоила размера си.

Обикновените врати изглеждат масивни и намаляват площта на стаята, така че е по-добре да поставите плъзгащи се. И ако има такава възможност, как напълно да изоставите вратите и да направите красива арка, която да съответства на интериора, то това като цяло е най-добрият вариант за увеличаване на пространството.

Най-добре е да купувате мебели, които са прозрачни и сгъваеми. Такова обзавеждане не претрупват пространството и създават усещане за свобода и простор. И така сгъваемите столове могат да се свалят и изваждат, когато имате нужда от тях. В допълнение, сгъваемите мебели са стилни и модерни. Опитайте различни опции.

Ако имате възможност, то кухнята и всекидневната могат да бъдат свързани, чрез премахване на стената. И вместо стена, поставете бар плот, като по този начин разделите стаята. Такава среда ще е удобна и уютна.

Издигането на тавана винаги се постига с вертикални линии и ако направите красиви вертикални линии на стената от тавана до пода, тогава височината визуално ще се увеличи.

Мебелите на колела също са добър вариант за малката стая. Те могат да бъдат преместени по всяко време и да освободят полезно пространство в стаята.

Ето тези десет съвета може да са ви от полза и да знаете как да увеличите пространството в малка стая?

Повече идеи и съдействие относно почистване на терени, вижте на следния линк: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.