Защо да инвестирате в покупката на картини по номера

Най-добрият начин да се разсеете е да занимавате ръцете и главата си с нещо креативно. Това може да е бродиране, плетене, моделиране, рисуване, оригами или всяка друга дейност, която не е свързана с вашата работа.

И все пак, тук е важно да става дума за занимание за възрастен, а не да помагате на детето да си върши творческата домашна работа. Защото в този случай на помощ на детето, творчеството престава е да сте терапевтичен възрастен.

Как да нарисувам картина по номера?

Отговорът на този въпрос зависи от това, какво точно е нарисувано на картината и в какъв интериор ще виси. Ако сте избрали абстрактна картина, тогава не е необходимо, тя да е поставена в рамка. Тези картини изглеждат страхотно, просто окачени на стената. В този случай страните на картината също трябва да са боядисани. Ако картината е „класическа“, тогава е по-добре да я подредите в рамка. Това може да стане в ателие за рамкиране, където ще Ви помогнат да изберете рамка, която да подчертава красотата на Вашата картина.

Често изникват въпроси от типа: трябва ли да се лакира картината?

Няма еднозначен отговор на този въпрос. Ако картината виси в апартамента, тогава тя не се нуждае от допълнително лакиране. Маслените картини обаче могат да бъдат лакирани, за да предпазят боята от слънчева светлина и механични повреди. Лакът може да бъде избран, според вашия вкус: матов или лъскав. Все пак трябва да се помни, че лъскавият лак създава отблясъци в картината. Това е особено забележимо, ако слънчевите лъчи ударят платното.

Когато избирате, между рисуване по номера и майсторски клас по рисуване в художествено студио, трябва да претеглите плюсовете и минусите и да си отговорите на няколко въпроса:

Готови ли сте да организирате място за рисуване у дома и да купите, в допълнение към набор от творчество, допълнителни материали (статив, палитра, бои и пр.)?;

Можете ли да се съсредоточите у дома, върху любимото си занимание?;

Имате ли време и възможност да отидете на майсторски клас в арт ателие?;

Ще можете ли да се справите със смесването на цветове, върху палитра и платно без помощта на художник?

Имате ли опит в рисуването, който да ви позволи да рисувате сами?

В зависимост от отговорите на тези въпроси можете да изберете най-добрия начин за усвояване на ново хоби.

Estela.bg от своя страна ще направят всичко възможно, така че да може да изберете неповторими картини по номера и да получите положително изживяване, да повярвате в себе си и да се насладите на процеса на рисуване и неговия резултат.

Приятни занимания!