Модерен интериор през 2023 г.: 5 стилни продукта с мебели втора ръка

Нека поговорим за тенденции, функционалност и красота. И най-важното - за неща, които ги съчетават в дизайна си.

 

Всеки сезон се появяват нови тенденции в интериора – възможно ли е да ги прегърнем и използваме всички?

Ето как да създадем модерен интериор, през 2023 г. с тези 10 стилни продукта за мебели втора ръка

Това изобщо не е необходимо: достатъчно е да правите промени в ситуацията от време на време, за да подобрите външния вид на пространството и да пуснете енергията на промяната. Събрахме най-модерните идеи за мебели втора ръка, които да са разнообразни и да работят в различните стаи.

Кресло, тапицирано с велур

През сезон 2022-23 мебелите, тапицирани с кадифе и велур, преживяват нов етап на популярност. Велурено кресло ще добави лукс и елегантност, дори към най-простата обстановка и ще се съчетае добре с диван, изработен от демократичен мат. Поради лаконичната форма, такова не заема много място - може да се използва по двойки. Между другото, модерният десен от кадифе и велур е устойчив на износване и издръжлив. Благодарение на различните импрегнации отблъскват вода, мръсотия и прах, така че тъканите не само ще изглеждат скъпи, но и са много практични.

Огледални повърхности

Все по-често дизайнерите избират неща с гладки, обтекаеми форми, със заоблени ъгли или под формата на капка. По отношение на архитектурата това могат да са арки, прозорци-илюминатори, от декор - сферични лампи или овални и кръгли огледала. Плавните им линии символизират домашен уют и даряват добро настроение.

Ленени завеси

Екологичният начин на живот е тенденцията, през последните години. Все повече хора са склонни да използват органични материали в интериорния дизайн – дърво, ратан, лен. Ленените завеси са чудесни за тези цели. Те изглеждат естетически и елегантни, създават комфортно осветление и са безопасни за здравето на домакинствата.

Огледална маса

Масата, изработена от огледални панели, ще ви даде необичайно визуално изживяване. Сякаш се слива с околното пространство и изчезва от погледа. Този ефект ще помогне за визуално „разтоварване“ на интериора, в който има много функционални зони и мебели. Само, не го поставяйте на пътеката - има риск да не го забележите!

Фотьойл с дървени подлакътници

Мебелите, които се отнасят до дизайна на 50-те и 60-те години, остават в модната тенденция. Стол с дървени подлакътници идеално ще се впише в модерен интериор. Ергономичността на седалката и облегалката ще осигурят правилна лумбална опора и удобно прилягане. Подлакътниците може да са изработени от тониран дъб. Това ще позволи на елементите, които постоянно се подпират с ръце, да поддържат спретнат външен вид за дълго време.

Маса от мангово дърво

Вече споменахме популярността на естествения и устойчив дизайн: не е изненадващо, че дизайнерите все повече се обръщат към стила Japandi. Тя се основава на спокойна палитра от нюанси, тактилно приятни естествени текстури: необработено дърво, естествен камък. В интериора Японския стил ще включва неща, които могат да разкажат история. Такива най-често са ръчно изработени предмети. Такава е например лаконична маса (или табуретка), изработена от мангово дърво.

Ратаново кресло

Мебелите от ратан също отговарят на тенденцията за екологичност и естественост. Днес тази мебел, все повече се използва не само на веранди и в градини, но и като пълноценна мебел за къща или апартамент. С нея се създава релаксираща атмосфера. Креслото е по-удобно от ратановия стол. Можете да сте сигурни в това.

Перфориран метален шкаф

Металът се използва като строителен материал от дълго време насам. Той влиза и в жилищния интериор съвсем отскоро, но вече набира популярност. В тенденцията са мебелите с перфориран метал - шкафове, скринове, стенни рафтове. Може да започнете с малък предмет и да поставите в интериора си малко нощно шкафче. Това ще направи ситуацията по-интересна и ще добави индустриална атмосфера. Особено ефектно ще изглежда в детска стая, в контраст с меки играчки и деликатен текстил.

Източник:AntiqueBoutique.bg